Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Legenda praví, že každých 300 let povstane strašlivý pán Démonů s jediným cílem, ovládnout zdejší fantasy svět. Každých 300 let také bohyně osudu určí 6 hrdinů, kterým propůjčí své znamení a kteří jsou jako jediní schopni postavit se nebezpečí a zachránit svět. Jedním z vyvolených se stává Adlet Mayer, mladý muž, který o sobě prohlašuje, že je nejsilnějším na zemi. Když dorazí se svou novou společnicí a také jednou z vyvolených princeznou Nashetanií na místo srazu s ostatními hrdiny, všichni zjišťují, že se jich zde sešlo o jednoho více. Je tedy více než jasné, že jeden z nich je nepřítel... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (12)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Rokka no Yuusha se zprvu tváří jako dobrodružná cesta za zabitím boha démonů, nicméně tenhle cíl je velmi brzy zapomenut a sedm hrdinů je společne uzavřeno v malém chrámě a jeho blízkém okolí, přičemž všichni vědí, že jeden z nich je nepřítel. Vše se tak překlopí do konverzační detektivky s malou dávkou násilných střetů následkem vzájemné nedůvěry. Samotná zápletka je napsaná poměrně chytře, akční scény jsou dostatečně zábavné a různorodost postav je také potěšující, přičemž jsem si jistý, že většinu diváků zaujme hlavně záhadná Fremy. Do seriálu jsem šel v podsatatě naslepo, tudíž o to milejší překvapení to ve výsledku bylo, neboť jde o svěží přístup k dobrodružnému fantasy anime. ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem u sedmého dílu a nenachazim příliš chyb, které bych mohl vytknout. Je mi vcelku jedno, že zápletka je poměrně profláklá, hlavně že je zajímavá. Opravdu považuji Adleta za jednu z nejlepších postav, jednak protože je zábavný a používá hlavu a jednak proto, že je to konečně někdo, kdo do boje chodí připraven a využívá všech výhod. Čest je v boji dobrá tak pro mrtvoly. Ostatní postavy se mi všechny líbí kromě Chamo. Tu jedinou bych pořádně profackoval, ale tím lépe. Skvělé je, že si po sedmém dílu stále nejsem jist tím, kdo je ten zrádce, přestože své podezření mám. ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

první čtyři díly nejsou nic extra, pak se ale ukáže, že jde o celkem napínavou detektivku a jakýsi "pokus" o tajemnou vyvražďovačku. Líbilo by se mi víc, kdyby otloukánek Adlet méně utíkal a vzdoroval ostatním s větší agresivitou a tím pravděpodobněji i úspěšněji, ale napínavost příběhu to plně vynahradila. Konec nic moc, ale to se tak nějak dalo čekat, když má anime jen jednu sérii a manga 6....a viděl jsem už i mnohem horší konce...tady se to dalo zkousnout... ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Nápad zkombinovat klasické shounen fantasy s detektivní zápletkou se zde moc nevyvedl. Čistě akční začátek odradí náročnějšího diváka a přeměna v mystery je sice originální, ale následující dějové zvraty nemají takovou kadenci a překvapivost, aby seriál udržel pozornost diváka shounenu. Předloha je zde asi o dost zajímavšjší než její animovaná podoba. Přesto se i díky malému počtu dílů dá u seriálu v pohodě vydržet. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem rychlý. Hrozba démoního krále, sezbírání hrdinů a pak past. 90% seriálu se řeší kdo je podvodný hrdina, neboť místo šesti se jich sešlo sedm. Hrdinové uzavřeni v magické bariéře spolu bojují a intrikují, kdo že mezi ně nepatří. V poslední epizodě hned dva zvraty a pokračování by slibovalo podobnou zápletku jako řada první, jen v otevřenějším světě. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama