Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po domluvené svatbě vezme řidič rikši Manu Shukla (Saharsh Kumar Shukla) svoji plachou nevěstu Lakshmi (Taneea Rajawat) do bytu svých rodičů. Mladá dívka tam teď má žít s manželem, o kterém skoro nic neví, jeho rodiči a sestrou, která se po hádkách s manželem vrátila domů. V jedné místnosti se tísní pět dospělých lidí. Domácnosti velí autoritativní tchyně a novomanželé nemají prostor ani na to, aby si spolu promluvili a poznali se navzájem. (rikitiki)

(více)

Recenze (5)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film o reálnom živote obyčajných Indov, o realite dohodnutých svadieb a následného zbližovania sa partnerov. Aj keď nie vždy to asi tak ideálne ako v tomto filme dopadne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, najmä pre svoje realistické podanie. Len škoda tej ťažkopádnosti, ktorá sa prejavovala vo veľmi neobratnom dejovom vývoji. Ale možno to bol aj zámer, keďže rovnako neobratne dochádza aj k vzájomnému spoznávaniu sa a zbližovaniu v mnohých dohodnutých manželstvách. Každopádne, čakal by som niečo živelnejšie a dramatickejšie, čo by tomu filmu dodalo tú správnu epickú esenciu. Inak, na to že sa príbeh odohráva v brahmanskej rodine, tak ma prekvapilo, že postavy pôsobili dosť prostým dojmom. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lóve a Šukla nie je, ako by sa mnohí mohli na prvý pohľad domnievať, romantickým príbehom z prostredia rómskych tee-negerov. Je to len sonda do indickej spoločnosti a pochopiť ako takú ju môžu skôr etnológovia a samotní Indovia. Ani ja tým Indom až tak nerozumiem a to som bol viac ako 5 rokov v Anglicku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak civilně natočené a zahrané, až jsem se styděla, že takhle někomu nahlížím do domácnosti. Romantický příběh manželů, kteří musí spát v jedné místnosti hned vedle rodičů, což rozhodně intimnímu životu nepřidává. Oba dva nezkušení, plaší a hodní lidi se bojí. Dívka se bojí nové rodiny, hlavně hlučné tchýně a švagrové, se kterými musí žít a poslouchat je. ______ Novomanžel je taky v područí své matky a i v práci se mu dostává jen samého ponížení. Navíc se bojí té neznámé dívky vedle sebe a toho, co by měl jako muž dělat. Jeho neobratné milostné pokusy (spíš jen doteky) byly přímo bolestně křehké. No, když mu jeho kamarádi před svatbou radili, tak jsem si říkala, že si asi myslí, že ženy jsou jiný živočišný druh z jiné planety. A každá jedna jejich rada byla absolutně blbě. ____ Nakonec se ukáže, že i ty protivné postavy filmu měly své důvody a svá trápení a skončí to, jak se dá čekat. Idealizovaně. ____ Film má pomalejší tempo, hodně sází na výrazy obličeje a nedějí se v něm téměř žádná velká dramata. Tance a písně nečekejte. ___ Saharshe Kumara Shukly jsem si poprvé všimla ve filmu Highway , kde hrál hnusného slizoně a teď najednou vystřihne takového romantika. SHRNUTÍ: Těmhle dvěma bych to moc přála. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Snímek z kategorie „jiný“, což není nic proti ničemu. Vše stojí a leží na převedení myšlenky do viditelné reality. V tomto případě se to dozajista povedlo, ovšem nenaplnilo to zcela svůj dobře rozjetý potenciál. Manu a jeho plachá novomanželka Lakshmi to neměli vůbec jednoduché. Ženichova rodina stála za to. Nemluvný a apatický otec byl protikladem svojí věčně řešící, emotivní a upovídané ženy. Do toho ještě přibyla nervově zhroucená Manuova sestra kvůli problémům se svým manželstvím. Ti všichni spali společně na podlaze v jedné místnosti, jen novomanželé byli odděleni kufry. Což je nutno brát jako luxus, neboť zpočátku, než se vrátila domů k rodičům sestra, spali vedle sebe bez předělu. Některé věci z indického způsobu života a myšlení mi hlava opravdu nebere. Velké pokrytectví tam vládne, ale je to jejich země a jejich mravy. Na Manua a Lakshmi se mi moc hezky koukalo. Oba citlivé duše s dobrým srdcem jakoby ztraceni ve světě plném zmatku a překážek. Jejich pomalé (místy až moc zpomalené) sbližování bylo někdy notně tragikomické. Nejdůležitější je však to, že z nich obou šel pozitivní duch harmonie po vnitřní i vnější stránce, takže se o jejich další osud báti nemusíme. Pobavily mě záběry na zákazníky z Manuovy rikši. Krásně kontrastovaly s tím citlivým mikrosvětem mezi novomanželi. Hromada otravných, povrchních až krutých lidí. V hodnocení jsem se pohyboval mezi čtyřmi a třemi hvězdami dle aktuálního dění na „plátně“. Nakonec jsem se rozhodl pro tři, ale zato silné. I když se mi mnoho chvil a situací vskutku líbilo a jemnost a cit se daly místy doslova krájet, tak jsem nepociťoval komplexní spokojenost. Chybělo mi větší rozvíjení vztahu i samotného příběhu, který nabízel příliš výkyvů mezi okouzlujícími a nevýraznými polohami. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama