Reklama

Reklama

24 hodin života

  • USA 24 Hours to Live (více)
Trailer 1

Bývalý elitní voják Travis Conrad (Ethan Hawke) je zničený z nedávné tragické smrti své ženy a syna. V tom se však objeví jeho starý kamarád z armády Jim Morrow s nabídkou, kterou nelze odmítnout. Morrow nyní pracuje pro soukromého vojenského dodavatele Red Mountain, který Travise najme na spáchání velmi nebezpečného atentátu. Travis úkol přijme, ale všechno se příšerně zvrtne poté, co je postřelen a zabit stejně zkušenou agentkou Interpolu Lin Bissetovou. Jenže když už si začínáme myslet, že je s Travisem amen, probudí se na operačním sále zpátky k životu – v Red Mountain je podroben experimentální léčebné proceduře, díky níž získá 24 hodin života k dobru... spousta času na to, aby z něj Morrow vypáčil informaci o tom, kde přesně se jejich cíl nachází. Zrazený starým přítelem, Travis se rozhodne utéct, odhodlaný napravit svůj zpackaný život v jediném dni, který mu na Zemi ještě zbývá. Zatímco čas neúprosně běží, vydá se zachránit agentku Interpolu a současně zničit Red Mountain. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako další typická nízkorozpočtový thriller, což se naštěstí změní po první třetině a z filmu se vyklube sice scénáristicky děravý, ale neskutečně svižný akčňák, který překvapivě boduje v akčních scénách, které jsou vzhledem k rozpočtu a nezkušenosti režiséra, tím nejlepším co film nabízí a díky nim film uteče dříve, než se divák začne nudit. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke mě snad v žádném filmu nezklamal, což je vtipný, protože ho vůbec nevyhledávám. Jenže vždycky, když si pustím nějakej zajímavej film, tak on tam jako na potvoru hraje, a hraje parádně. Je až s podivem, do kolika různorodých charakterů se tenhle herec dokáže implementovat. Kdybych byl zdatný hacker a chtěl bych vyvinout nějaký obzvláště podařený virus, pojmenoval bych ho "Ethan Hawke". Ale teď bych se rád obšírněji rozepsal o samotném filmu: Dobrej. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Hezkýýý! Parádní krvavá akční jízda! To co si dovolil na starý kolena Costner ve 3 dnech na zabití, nebo Brosnan v November manovi, či Sean Penn v Gunmanovi, to si dal s chutí i Ethan Hawke v jeho 24ech hodinách života! A jelikož miluju akční béčka a cením si těhle borců staré školy, nemůžu volit jinak než kulatou čtyřhvězdičkovou sedmdesátkou! 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není houba jako houba. Režisér "houbovitého" jména Brian Smrz vyrašil z dobrého (akčního) podhoubí, tudíž jeho pozvánka do víru akce a znamenitých průstřelů hlav potěšila. A nějakým zázrakem se po lese plném hub pohybuje houbař Ethan Hawke, jenž vrhá pestrou škálu zkroušených i přiotrávených výrazů, za což může patrně sběr lysohlávek. A nemalou roli v jeho kondici sehraje i jistý záludný lékařský experiment, po němž zbývá jedinci jen 24 hodin života. Příběhů, kdy se zločinecké organizace obrátí proti svému bývalému členovi, v tomto případě máme co do činění s nehumánními praktikami CIA, existuje opravdu bezpočet, je to tedy značně obnošená vesta. I napravení muže, který dříve páchal zvěrstva, nyní je na "vejminku" a je náhle povolán zpět do akce, to není nic objevného. Scénář neboduje ani v nepříliš symbiozních dialogových a psychologických scénách, kdy se hlavnímu hrdinovi zjevuje jeho mrtvý synek. A scifi prvek s ubíhajícím časem na předloktí není rovněž příliš původní, stačí si vybavit scífko "Vyměřený čas". Rovnou si řekněme, že největší síla tohoto filmu tkví v akčních sekvencích, kterých je pořádná porce, a dostaly R-kový rating, tudíž dravostí a krvavostí se nešetří. Průstřely vypadají skvěle, akce má spád i napínavé vyznění. Však režisér měl kde sbírat zkušenosti, u velkých akčních spektáklů fungoval coby asistent režie. Jen těžko se věří, že film byl natočen podle skutečných událostí. Vše se vešlo do příhodných devadesáti minut. Béčková parta kolem akčně naladěného Ethana Hawka není určena k zadupání. V podstatě z ní vyčnívá jen drsný dědek Rutger Hauer, který dostal jen symbolický mini prostor. Výsledkem je fajn béčkový šrumec, který neoriginalitu scénáře nahrazuje bohatými akčními rejdy a manévry. 7/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jen velká škoda, že zápletka je příliš béčková a místy vyvolává absurdní dojmy. Příběh se točí kolem veterána z války, který má nejprve zneškodnit osobu, zapletenou do svědectví proti korporaci, jenž dělala pokusy na vojácích, civilnímu obyvatelstvu v Iráku a nakonec se proti těmto lidem postaví, když mu zbývá 24 hodin života. Už takto ve zkratce to zní jako lobotomie. Nicméně film zachraňují výborné akční scény, které mají slušnou choreografii a drsným podáním se přibližují k Johnu Wickovi. Chybí zde tak charismatické postavy, aby to mělo takový náboj, ale Hawke se zhostil role slušně. 24 Hours of live bych doporučil ultra milovníkům akčních béček......5/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V záverečnej scéne mení Wetzlerová (Liam Cunningham) kravata sama od seba farbu, najskôr je žltá, potom modrá. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v JAR, konkrétne v Kapskom meste a v ázijskom Hong Kongu. (MikaelSVK)
  • Úvodná scéna sa odohráva na pláži Key West na Floride. Aj keď tam nie sú žiadne hory, v pozadí ich je zreteľne vidieť. (beso74)

Reklama

Reklama