Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Šimazaki Akira byl osobním strážcem, ale pak se něco stalo a momentálně vypomáhá na stavbě. Je rozvedený a žije se svým synem, který ale tvrdí, že jen nechce překážet mamince při hledání štěstí s novým partnerem. Šimazaki nežije moc šťastný život, ale nestěžuje si. Naskytne se mu ovšem příležitost, že by se do branže, ze které odešel, mohl vrátit. Jedinou podmínkou je, že musí hrát úplného nováčka. (Zíza)

(více)

Recenze uživatele Lex.San k tomuto seriálu (2)

BG: Šinpen keigonin (2018) 

Když vešlo ve známost, že se Kimura Takuya upsal k dalšímu seriálu, zvedla se fanouškovskou základnou vlna nadšení. Jsem proto zvědav, co ve výsledku na BG řeknou. A i když mi je Kimura sympatický, spíš jsem byl zvědavý na Eguchiho a Kamikawu. Seriál samotnou tématikou sice slibuje akci a napětí (přeci jenom se pohybujeme v prostředí bodyguardů), ale v tomto případě divák se svým očekávání narazí. Shimazaki (a nejen on) sice díl co díl předvede nějaký ten chvat, ale ve výsledku se příběh pohybuje v rozmezí škatulky pracovního prostředí, ze které snad vyjma prvního a posledního dílu nevystrčí ani nos. Tím nechci říct, že by to bylo špatně, Japonci tenhle typ seriálu umí podat a prodat, ale mě osobně některé pasáže nudily. Musel jsem si zvykat na Tachiharu-sensei a některé výchovné a moralizující prvky šly mimo mě, ale hudební podkres byl příjemný a tým z Hinode Security Service byl sympatický. A i když mi po posledním díle cukala ruka na vyšší hodnocení, musím tentokrát dát jen *** (6/10) ()

Season 2 (2020) (S02) 

První řada měla v roce 2018 docela ohlas, hlavně mezi fanoušky Kimury. Já se sice mezi ně přímo neřadím, ale Ando Lloyd patří mezi mé oblíbené série. I tak jsem BG rád zhlédnul – přeci jen Eguchi a Kamikawa jsou mí oblíbení herci. A musím říct, že jsem tehdy nebyl tak nadšený jako ostatní, dostal jsem totiž naservírovaný klasický japonský seriál s každodenním trápení celé plejády postav napříč společenským spektrem. Zachraňovala to tehdy hlavně parta z Hinode Security, protože upřímně, ač se jednalo o seriál z prostředí ochranky, tak spíš šlo o klasickou pracovní tématiku, kde jen Kimura  předvedl pár chvatů a schytal pár ran. I tak tehdy seriál stál za můj čas. Dal jsem proto tedy šanci druhé sérii, o které jsem před pár dny ani nevěděl. Byl jsem sice trochu skeptický, protože se druhá řada obešla bez Kamikawy (logicky) a i bez Eguchiho. Tvůrci tentokrát vsadili na duo Kimura/Saito a musím říct, že se mi trefili do vkusu. Druhá řada je dle mého povedenější než ta předchozí. Větší dynamika jí sedla a dokázala přebít i trochu prázdnější místa. Závěr by na můj vkus trochu rozvleklý, ale tohle pokračování si zaslouží hodnocení jako lepší nadprůměr – 3* (7/10) ()

Reklama

Reklama