Reklama

Reklama

Citipati

Krátkometrážní / Animovaný
Německo, 2015, 7 min

Režie:

Andreas Feix

Scénář:

Andreas Feix

Kamera:

Andreas Feix
(další profese)

Obsahy(1)

Období svrchní křídy: Osamělý oviraptor se prohání krajinou a hledá potravu, zatímco se k Zemi pomalu řítí pohroma v podobě asteroidu. Po ničivém nárazu se ještěr potuluje zpustošeným krajem, avšak nevnímá všudypřítomnou zkázu jako něco negativního, nýbrž se mu v očích zrcadlí doslova až magické výjevy. (Stanislaus)

Recenze (11)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantastická animace konce světa z pohledu jednoho dinosaura. Za těch pár minut vám hrdina přiroste k srdci a je vám ho od srdce líto. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Představte si, že má úvod Armageddonu (tj. před tím, než se ze zdevastované země vynoří ohnivé titulky) celých 7 minut, a že se v půlce překlopí do meditativního podobenství. Jo, a je to animovaný a hraje tam naprosto parádní hudba. Prvoplánovitě dojemný, ale efektivní. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tady jakoby název filmu se hodil k názvu dinosaura, po kterém se jmenuje.  Citipati je název jednoho druhu oviraptora a znamená Pán pohřebního ohně. Krátký film je dobře trikově udělaný a má k sobě padnoucí hudbu. Nelze rovněž upřít snahu o jisté tajemno o konci dinosaurů. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Dojáček? Bezpochyby. (Brečím pokaždý, a to už jsem to viděla asi 20x.) Ale taky velmi kompaktní a zároveň mnohovrstevnatá - ovšem srozumitelná - metafora o koloběhu života - a umírání. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z vizuálního hlediska okouzlí Citipati slušně udělanou animací, která je doprovázena nádhernou hudební stránkou. Divák sleduje příběh jednoho oviraptora, který se ocitá tváří tvář ničivé destrukci, jež však není zobrazena jen a pouze negativně. Křídová balada o životě a smrti. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je divné keď takíto štýl krátkometrážneho filmu tlačí samoúčelne na city. No animácia bola prenádherná, to sa musí uznať. Bavilo ma to a pokojne by som si zopakoval niečo také ako Putovanie s dinosaurmi v takomto novom šate. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dojem z tohto projektu pokazila hudba, inak to mohol byť krátky film na plný počet, pretože animácia je výborná a chvíľami sa človek dokáže vžiť do pocitov dinosaura... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Velmi podmanivá animace, hudba a příběh. Člověk by ani neřekl, jak se dá pojmou nevyhnutelná smrt jednoho z dinosaurů. Má to jen 7 minut, přesto vás to vtáhne a ve výsledku je to originální a dojemné. Povedená práce. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Krásný projekt na téma planetární katastrofy, která umožnila dát šanci nám, jináč by tu pravděpodobně stále vládli dinosauři. Příběh umírajícího Oviraptora, kterému přes hrůzný okamžik malý mozeček vykouzlí nejmagičtější zážitek na cestě do věčných lovišť. Velkolepá hudba. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené. Krátký filmek zachycuje poslední minuty života dinosaura, který tento okamžik prožívá jinak, než bychom asi čekali. Skvělá animace a hudba. ()

Reklama

Reklama