Reklama

Reklama

Banánová republika

(TV film)
  • Francie La Loi de la banane (více)

Obsahy(1)

Ve Střední Americe v 19. století vybudovalo několik podnikavců říši, která zotročovala obyvatelstvo a korumpovala vlády po více než 100 let. United Fruit Company prosperovala z neregulovaného kapitalismu; tento film vypráví svůj příběh a příběh svých průkopníků, kteří se nebáli ani Boha, ani člověka. Dramatický příběh cynických dobrodruhů, vizionářů moderního a ohromujícího kapitalismu, vyprávěný jako western. Pod příběhem se skrývá model nadnárodní společnosti, který funguje dodnes a který přední ekonomové ve filmu analyzují. (CS Mystery)

(více)

Recenze (3)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mapuje vykořistění zemí střední Ameriky společností United Fruit Company ve spolupráci s legendárním propagandistou E. Bernaysem (x), aneb kde vězí původ pojmu "banánová republika". V demonstraci temné strany kapitalismu by klidně mohlo jít o epizodu z Dirty Money. ♪♫ ()

Lajan 

všechny recenze uživatele

Modus operandi stále stejný: Najít úplatné zrádce, kteří provedou špinavou práci ve své vlastní zemi a pošpinit nepřátele - nejlépe komunistickou ideologií, která funguje jako osvědčený strašák a krystalické zlo. Nedávné dějiny v nedaleké východní zemi to zcela potvrzují... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama