Reklama

Reklama

Ludo

Trailer

VOD (1)

Štyria kamaráti vyrazia v ústrety noci plnej zábavy a skončia v uzamknutom nákupnom centre. Tu nečakane natrafia na podivný starší pár. Napriek tomu, že ich vnútorný hlas nabáda, aby akúkoľvek komunikáciu s párom ukončili, nakoniec pristúpia na hranie starovekej hry nazvanej Ludo. Tá však na rozdiel od jej podobných prináša namiesto radosti prekliatie v podobe večného života prepojeného so smrťou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Nejsyrovější indický horor, kterým jsem měl doposud možnost vidět. Nejde v něm o „lekačky“, ale spíše o živočišný a přímočarý příběh na brutálním a krvavém podkladu. V náznacích mi to připomnělo americkou sérii Hellraiser, kde neplatí, že kdo si hraje nezlobí, ale umírá. Zde však nejde o „Rubikovu kostku“, nýbrž o společenskou hru na téma „Člověče, nežer mě!“. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie a je značně návyková. Její trvání se pro zúčastněné může značně lišit. Začátek filmu nás až šokuje pro svoji otevřenost a vulgaritu. Ukázky mnoha neřestí zvýrazní i vcelku ostrá hudba. To vše je na indické poměry značně ojedinělé. Tady se toho rozhodně nebáli a na uhlazenost nehrali. Poté se seznámíme se všemi hráči a poněkud strohými pravidly HRY. Ideální je, když se vám žádná z postav nelíbí, neboť poté odpadá starost o to, kdo přežije. Přesně jako v tomto případě, bylo mi to úplně jedno. V dalším průběhu je nám převyprávěna historie HRY a končíme finální partií. Popravdě jsem čekal větší „maso“, ale i tak jsem se nenudil a příběh se mi líbil. Lepší průměr, nic mimořádného, ale na druhou stranu mě to svým nábojem dokázalo strhnout a zaujmout. Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. S většinovým názorem se tedy neztotožňuji a dávám za jasné tři hvězdy. Jsem alespoň poučen o tom, že po zavírací době do obchodního domu nelez a s cizími lidmi si nehraj! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Ludo mě opravdu hodně navnadil ricci svým komentářem. Velmi mě zajímalo, jak by mohl vypadat indický mix Livide a Jumanji. Nakonec to tak žhavé nebylo, ale průměrně to ohodnotit klidně můžu. Jako jedné z mála mi až tak moc nevadila první půlhodinka. Brala jsem jí jako nutnou součást a docela se těšila, jak se to bude vyvíjet. Musím pochválit hudební doprovod a jsem asi divná, ale zvuk kostky narážející do stěny té skleněné lahvičky ve mně vyvolával takovou euforii, že se k tomuto filmu budu možná ještě několikrát vracet. Legenda samotné té hry byla ale spíše špatná, působila nedodělaně a povrchně. Já to ale odpouštím, protože jinak na mě Ludo dolehlo jako zajímavý snímek pro svůj vizuál a exotičnost. Nemyslím si, že je tento snímek nějak kvalitní a rozhodně není pro každého, Mně ale kápnul do noty, takže mu ty tři s radostí dám. A taky potěšil záběr na Baťu. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo som to vôbec pozeral. Nenávidím ten jazyk a neznášam tie ich filmy pretože sú sprosté až to bolí. Príbeh by nebol zlý keby sa to natáča v Amerike s normálnymi hercami a aspoň nejakým rozpočtom. Otras , tak sprostý film. Čakal som na konci len preto aby som vedel prečo a čo sa to deje a keby viem aký bude vypnem to v 5 minútach.Vyhnúť sa , nie je to dobré ľudia neklamali , sprostosť Indického zrna. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další solidní asijský nářez o zvrácené hře, ale dostalo se mi dosti rozporuplného filmu. Přece jenom mají Indové v mnohém co dohánět takové Japonce, Thajce či Korejce. Hlavně když se rozhodnou odpustit od své přeslazenosti a tanečků a chtějí divákovi nabídnout brutální podívanou. Což taková drsnější verze „Člověče nezlob se!“ slibovala – nebo spíš vybízela. Největší slabinou bylo jeho celkové pojetí a tvůrčí nemohoucnost se více odvázat. Našlo by se tu totiž hned několik vcelku povedených momentů i drsnějších scén, ale když už se rozhodli konečně přitvrdit, nastal střih, zběsilý až chaotický střih a hodně důležitých situací se odehrálo mimo záběr kamery, nebo v dálce. Přitom když už došlo na brutalitu, tak se dočkáme uhryznutí jazyka, vypíchnutí oka, trhání masa i vytahování střev. Jenže vždy jen na pár vteřin a následně se kamera věnovala úplně něčemu jinému (třeba hořící pochodni, třepotající se noze…). To samé se dá říci i o historii samotné hry. Její legenda (zrod) byla docela zajímavá a zpočátku jsem si ten vypravovaný příběh i užíval, jenže oni kecali dál a dál, přibývali nové postavy, jména, vzpomínkové záblesky až to začalo nudit. Což se dá ostatně říci i o samotném odbytém finále. Když k tomu navíc připočítám i fakt, že většina postav mi byla krajně nesympatická (no ty holky byly celkem pohledné, ale chytrosti moc nepobraly – pánové, tak to byli totální trotli…). Takže mi bylo ve finále úplně jedno, kdo umře a kdo a zda vůbec někdo hru přežije. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina je o ničem. Dva nesympatické páry trdlují po městě a hledají místo vhodné pro milostné hrátky. Ve chvíli, kdy se na scéně objeví hra, film sice získává na zábavnosti, ale to nebylo po předešlé nudě nic těžkého. Úvodní svačina, kterou začala krvavá část, byla sice fajn a líbila by se mi i samotná legenda, ale to, jak byla odvyprávěná a hlavně nasnímaná, na mě vůbec nepůsobilo. S Indama tímto asi nadobro končím. 25% ()

Reklama

Reklama