Reklama

Reklama

Poslední cesta Romanovců

(TV film)
  • Francie L' ultime voyage des Romanov (více)

Obsahy(1)

Po únorové revoluci v Rusku 1917 se car Mikuláš II. vzdal svého trůnu. Tento film den po dni přináší tragický osud celé carské rodiny až do jejího konce v červenci 1918. Před očima se vám odvine drama s historickými událostmi únorové a říjnové revoluce do konce 1. světové války a krvavé ruské občanské války. Proč tak mocného vladaře všichni opustili, včetně Jiřího III., jeho milovaného bratrance? Měl na tom osobní podíl i Lenin? Byla vražda jediným řešením? O století později se zdá, že poslední týdny Romanovců odrážejí skutečnost, že významné evropské monarchie mizí. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ruská história je plná desivých udalostí. Aj preto ma snáď tak láka. Tento dokument je výbornou sondou do toho, čo za hnus sa stal cárskej rodine. Nech si už o nej mohol myslieť ktokoľvek čokoľvek, odporné vyvraždenie ešte detí je len ukážkou, že komunisti sú v citlivosti na úrovni nacistov. Snáď len mali v priemere vypitých viac litrov vodky na hlavu a plešivec Lenin bol inteligentnejší vodca než Hitler. Ale aj tak bezcitný jak sviňa. Podrobné popisy celého toho vraždenia poskytli samotní špinaví boľševici, škoda, že tento dokument tento popis do detailov neposkytol, pretože je brutálne mrazivý. No aj tak dobre. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Diktátor měl být souzen... Ale jasná zpráva o budoucím režimu... Jedna nezákonost vystřídá druhou... Záběry českých legionářů a svatořečení překvapili... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama