Reklama

Reklama

Thugs of Hindostan

  • Indie ठग्स ऑफ हिंदोस्तान (více)
Trailer

VOD (1)

Recenze (9)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V případě Thugs of Hindostan by člověk neměl přikládat velký význam hysterickým hejtům indického publika, které se táhnou už od zveřejnění traileru, který naplno odhalil, že dlouho očekávaný a štědře zafinancovaný projekt skutečně není adaptací románu Confessions of a Thug, ale spíš "indickými Piráty z Karibiku". Pravda, Firangi v podání Aamira Khana je podstatně méně zábavnou postavou než byl Jack Sparrow a celkově film nabízí převážně standardní, nijak uchvacující či kreativní atrakce. Je to ale stále řemeslně poctivý, eye-candy blockbuster, kde jsou peníze jasně vidět na plátně a dokonce i kritizované digitální triky jsou vesměs slušné - kvalitu známou z mnohanásobně dražších hollywoodských projektů čekat nelze, ale i tak CGI prvky působí podstatně méně rušivě než v takovém Baahubalim. V indickém slovníku by mohli být Thugs of Hindostan trefně pojmenovaní jako "uninspired entertainer". Zkazky o jednom z nejhorších filmů roku jsou nesmyslným přeháněním. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najnákladnejší film v doterajšej indickej histórii. A výsledok? Podľa mňa vydarené! Toto je presne ten typ filmu, kedy kdesi uprostred má človek pocit, že je to hlúpa klišovitá rozprávočka, a napokon sa z toho vykľuje fakt kvalitný zážitok. Po scenáristickej stránke viacmenej spokojnosť, no čo sa spracovania týka, tam sú moje pocity rozporuplné - zatiaľ čo výprava, kulisy a kostýmy boli skvelé, tak samotné vizuálne prevedenie bolo na môj vkus až príliš akčné (najmä pri tých nespočetnyých súbojoch a konfrontáciach). Napriek viacerým slabším fázam (najmä v prostrednej časti) hodnotím film pozitívne, na čom majú zásluhu aj dva vynikajúce tanečné výstupy Katriny Kaif (Suraiyya). Čo mi však ešte dosť vadilo, bolo to prehnane negatívne vykreslenie britských kolonizátorov, ktorí boli v skutočnosti narozdiel od iných európskych dobyvateľov ešte z tých diplomatickejších. Ale chápem, extrém predáva a išlo predsa o povastalecký film, takže tá hyperbola tu bola asi podmienkou. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film stojí na zvláštnej postavičke podvodníka a lupiča Firangiho (Aamir Khan). Je to smiešna postavička, ktorá sa akosi "nedopatrením" stane na chvíľu dobrým, spravodlivým a čestným. Amitabh sa riadením osudu stane bojovníkom proti angličanom pod prezývkou Azaad čo znamená sloboda. Ochraňuje jedinú dedičku trónu v kráľovstve v ktorom angličania zabili jej rodičov a brata. Dej sa točí okolo snahy vrátiť Zafire trón a vyhnať z kráľovstva angličanov. Vo filme sú len tri piesne, čo ma dosť sklamalo, síce pekné, ale celý film je orientovaný na vizuálnu stránku, ktorá je naozaj veľmi pekná, chýba jej však podpora výraznej hudby, ktorá by sa tu naozaj uživila. Ženské postavy sú v tomto filme vyslovene len ako pekný doplnok. Katrina je tu len na okrasu a Fatima popri Aamirovi a Amitabhovi je stratená a nevýrazná. Filmu chýba akákoľvek romantická rovina. Celkovo je to pekná podívaná ale dych vyrážajúci dojem ako napríklad Baahubali nezanechá. Napriek tomu celkovo to je oveľa lepšie ako napovedá hodnotenie na IMDB. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale bavil som sa luxusne. Aamir napriek debilnému skoroafru a nemožným fúzikom opäť kultový a zbesilo patetický Amitabh ho skvelo dopĺňal. Chápem modré hodnotenie s ohľadom na ten patriotický pátos a nemálo príbehových dier. (A fakt, že do minimálne do polovice je to čistý remake Assassins Creed: Black flag...) Ale zloduch síce charakterovo plochý, ale výrazovo vskutku desivý, výprava bola fakt veľkolepá a akčné scény prehľadné (dokonca by som povedal, že občas aj možno nechtiac prekvapivo krvavé). Kto ale nevie nad týmto pobrať ten správny hindy nadhľad, tomu nie je pomoci. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tak tato jízda se mi vážně líbila. Nepamatuji si jiný indický film, který by mi mohl nabídnout tolik námořních bitev a zajímavých momentů v těchto končinách vskutku nevídaných. Je to akční, je to zajímavé, je to též vtipné a nezapomíná se ani na vážné momenty. Kostýmy, interiéry i exteriéry nelze než chválit. Už jen toto by samo o sobě stačilo jako slibná pozvánka ke shlédnutí. Ústřední postava sedmilháře a podvodníčka s velkým charisma v podání Aamira Khana, byla výborně napsaná, a co je hlavní - výborně zahraná! A ano, drobně připomínala jednoho nejmenovaného piráta z Karibiku, ale žádnou lacinou „kopírku“ jsem naštěští nezaznamenal. Podobnost ano, ale jinak postava žila svým vlastním životem a věru si to nadmíru užívala. A. Bachchan jako hlava pirátského odboje proti Britské Východoindické společnosti byl též přesvědčivý i v bitevních scénách, a to považte jeho věk! K. Kaif tu hraje až druhé housle a její úloha je předurčena hlavně pro hudební čísla, ve kterých však nevypadá věru vůbec zle. Ještě bych zmínil herečku F. S. Shaikh, k jejíž postavě se mé sympatie tříštily. Asi to bylo určené rolí, ale po celou dobu se mi zdála takřka bez emocí a výrazu, inu mnoho mě nepřesvědčila. Ale pozor! Otevřete to nejlepší šampaňské, neb byl v příběhu přítomen jeden uvědomělý Brit! Sám jsem málem spadl ze židle, ale je to tak! Jsem v šoku a šťastný, oni skutečně existují! Bohužel se jinak setkáváme doslova ze zcela jiným černo-bílým zpracovnáním (zde výkladově naopak) v tom, co je dobré a ctnostné, a co zlé a zavrženihodné. Inu i ono naivní vlastenectví a vzkazky tvůrci nacpali i sem měrou více než nadbytečnou. To je to jediné, co mi asi vážně vadilo. Ty podivné dějové zvraty a nápady, které občas vykouzlily na mé tváři nevěřící výraz, jsem jako fanoušek Indie přijal bez větších problémů, ale ty řeči a umělé národobuditelské pózy a uvědomělost..., všeho moc škodí, přátelé. Že by si tím něco kompenzovali? Další věc, která jednoznačně neoslnila, byla hudba. Provedením hezká a nápaditá, ale jinak sama o sobě nevýrazná (i když až při závěrečných titulcích přišla nečekaná kompenzace). V hodnocení to bylo od začátku zcela jasné. Pod čtyři hvězdy se určitě nepůjde. Námořní souboj se odehrával mezi slabou pětihvězdou a silnou čtyřhvězdou. Pro plno zajímavých a neokoukaných momentů, za příběh samotný a rovněž za parádní výkon A. Khana jsem se rozhodl jít s hodnocením výše. Mám mnohé proti, ale..., užil jsem si to pěkně od začátku až po samý závěr. Bylo to jiné a mělo to duši. Jsem více než spokojen a nad momenty, které to srážely dolů, jsem raději přimhouřil obě oči. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme prohnaného Kapitána Sparrowa po Indicku ;-) , ale bojovnějšího - velkolepějšího (co se týče choreografie) - zákeřnějšího (fakt jsem si řikal - jako onehdá bývalý špion z filmu Nepřítel státu: Bud je tak blbej, nebo naopak neskutečně chytrej) Firanga. Rozhodně se musí Indickému filmovému průmyslu jejich velkolepě epické snímky nechat... Co se týče hudby a děje - jeden Baahubali je zkrátka málo a taxe nebylo čemu divit, když se zde objevil jeho nástupce :-) Samozřejmostí je spousta "vaty", ale to už je holt u dlouhometrážních indických počinů nedílnou "nutností". Bohužel jsou zde i jisté "negativa"... 1) docela často mají soudruzi problém s časovou linearitou (je hluboká noc - otecko byl zastřelen, najednou svítá a dítko teprve kleká před mrtvolkou... proč ta zbytečná časová pauza?? :-)) ____2) stíny od objektů/lidí za jasného slunce nikde?? 3) přitažlivost zřejmě je v Indii zakázané slovo (pád z cca 50m výšky na tvrdou zem nikomu neublížil?? Já bych to asi nerozchodil :-))... a takto bych mohl pokračovat dál.... Takže jako joooo.... pěkný to bylo..... jen ten -vorel- mě tam pak už neskutečně sr..al :-))) ()

Reklama

Reklama