Reklama

Reklama

Prasomilové

(TV film)
Česko, 2018, 53 min

Režie:

Oskar Reif

Obsahy(1)

Takové malé prasátko, které může bydlet v bytě a nechat se venčit jako pejsek vypadá docela roztomile. Co ale s ním, když vyroste a mazlíček najednou váží přes metrák? Nový fenomén domácího chovatelství v dokumentu režiséra Oskara Reifa. Prasomilové – tak o sobě hovoří lidé, kteří si jako svého domácího mazlíčka pořídili prasátko. Všichni si v dobré víře kupovali něco, co mělo dorůst do váhy přibližně 10 kg. Jaké to je, žít doma se zvířetem, které má většina z nás spojené s chlívkem a se zabijačkou? Pašíci jsou navíc přesvědčeni, že to oni jsou pány domácnosti, a nikdy se nesmíří s ničím jiným. V kombinaci s jejich chytrostí a lstivostí vzniká třaskavá směs, kterou musejí lidé, kteří si je pořídili, zvládnout. Tématu se ujal zkušený televizní a filmový režisér Oskar Reif, který více než rok natáčel zábavný, milý, napínavý i dojemný dokument o soužití lidí a metrákových „miniprasátek“. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Spíš prasomilky. Skvělá výpověď o neškodných chovatelkách. Doufám, že podobné chovatelské postižení nepovede k tomu, aby po městě běhala prasata aneb ať žije zabíjačka :-) Cpát praseti ruku před rypák, to je diagnóza... Víc než prasolmilky se odzbrojila moderátorka pořadu na Déčku, která si myslela, že padesátikilogramové miniprasátko trošku přerostlo :-D Stopáž dokumentu by mohla být kratší. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Zvlastni pohled subkultury fanatickych lidi, kteri se rozhodli nastehovat si do bytu nezvladatelne agresivni zvirata. (btw dokument explicitne zobrazuje kastraci prasete- divak tak sleduje rozriznuti praseciho šourku a následné vyndání varlat. Troufam si tvrdit, ze toto melo skoncit pro fajnšmekry jen v bonusovem materialu vystrizenych scen). Sledovat tyhle divnolidi me bavilo! 4/5* ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zpracování subjektivně hodnotím spíše jako slabší. Samotné téma dokumentu jsem ovšem shledal natolik fascinující, že jsem nakonec prostě musel hodnotit relativně velkorysými 4 hvězdami. Královsky jsem se u toho bavil a sledoval to doslova s otevřenou pusou. Nepamatuji, kdy mě něco v telce tak dostalo. Vrcholně zábavný dokument, který mi dal hodně látky k přemýšlení o našem současném světě. ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

Je to velmi smutný pohled na lidi, kteří mají ten či onen mentální problém a řeší ho prasetem. Dřív si single ženy pořizovaly kočky, dneska teda asi prasata, se kterýma se pak líbají. Co mě především zajímalo - tedy co tahle velká sranda stojí a čím vlastně takové prase krmí, jsem se stejně nedozvěděla. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keby som nevidel, tak neuverím. Prasa ako domáci miláčik v posteli, na vychádzke na obojku alebo aj zraz ich chovateľov, a neboli to žiadni farmári. Miniprasiatko má v dospelosti 150 kg, to je asi najdôležitejšia informácia pre prípadných záujemcov alebo pre deti, ku ktorým je takýto miláčik absolútne nevhodný. Prasa nie je pes, nevyspytateľne hryzie a s čistotou tiež nič moc. Môžem si o tom myslieť všeličo, čo radšej ani nenapíšem, ale keď niekomu pomôže od depresií alebo iných psychickych problémov, tak ok. Dokument je výborný, je bez komentára, zostrihaný výborne, určite pobaví a urobí základnú predstavu o prasomiloch. –––– A víš, že většina nás, těch prasečích holek, zůstala sama? Ti kluci to nedali a utekli. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno