Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V první řadě se mladý saský šlechtic Uhtred promění ve válečníka, který se snaží získat zpět své území usurpované mazaným strýcem. (Netflix)

Recenze (37)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uthred, predtým Osbert, je synom Uthreda a meno zdedil po bratovi, ktorý padol rukami Vikingov. Uthred najstarší sa zasa v bitke s Dánmi nemohol spoľahnúť na spojencov a padol rukami Ragnara. Ten v tomto seriáli ale nie je kráľom Vikingov, ale má vysoký post. Malý Uthred sa ho snaží priamo po zabatí otca zabiť, no Ragnar ho ušetrí a neskôr si ho adoptuje. Uthred ale stratí aj svoju ďalšiu rodinu, keď pomstychtivý Kjartan Ragnara a jeho ženu upáli. Musí sa tak strániť Vikingov, ktorí veria, že to spravil on a prisahá vernosť kandidátovi na anglický trón, Alfredovi. Ten je výnimočne racionálny, ale aj nábožný muž a Uthred nezvyknutý na etiketu má problém sa mu podriadiť. Uthredovi na jeho misiách pomáha čestný, schopný vojak Leoffric, ktorý mu našťastie aj nadáva do arselingov a máme tu tak aj bratský teasing. Uthred sa v sérii musí vyrovnávať so vzťahmi ku niekoľkým ženám, vzťahom ku svojmu čestnímu a gurážnemu bratovi Ragnarovi mladšiemu a tvorcovia si pre nás pripravili aj jeho ambivalenciu, kedy sa nevie ovládnuť, zabíja svojho podriadeného a dokonca ide plieniť. Vo všetkých epizódach je akcia, aj keď tá predposledná trochu spomalí tempo zaoberaním sa chorobou novorodenca. Inak ale ide o surovú akciu, kde krutosť nepozná hraníc. Rozpočet na 8 epizód série je taký ako na epizódu GoT, ale skoro to ani nevidieť, akcia baví, netradičný hrdina spôsobuje napätie aj vo vlastných radoch, kde ho nevedia plne prijať a príbeh sa neustále posúva. Historický seriál, ako sa patrí, si tak dokážete veľmi rýchlo obľúbiť. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra první série je nesmírně podmanivá, hlavní postava má dostatečné charisma, aby to utáhla a jistou dávku rozpolcenosti, aby byla zajímavá.. Celkově herecký ansámbl velmi povedený, záporáci jsou správně odporní a sympaťáci báječní.. Bitky mezi Dány a Angličany jsou dynamické a po pravdě strhující, žít bych tam nechtěla, ale jako divák jsem si to užila.. Těším se na pokračování.. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

no a pak že nerostou ! Tenhle seriál jsem měl v merku už pěkně dlouhou dobu hlavně kvůli tomu, že mi vzhledem k dobovému zasazení a vůbec tématikou hodně připomínal milovné Hry o trůny. Zpočátku to bylo všechno takové nemastné neslané, měl jsem guláš v hereckém obsazení a především mi nikdo nepřipadal moc sympatický..po 2.dílu jsem málem vzdával..ale pak se vše nějak k dobrému otočilo a prakticky poslední 4 díly první série jsem shlédl jedním dechem. Nakonec výborně propojené osudy křesťanského sirotka, jehož se ujmuli dánští vikingští nájezdníci a poté, co hlavní hrdina vyrostl, mapuje seriál jeho působení mezi oběma znepřátelenými stranami a je velice napínavé sledovat, jak jednou spolupracuje s tou a podruhé s onou stranou. Vše doplněné dobovou surovostí, výbornými kostýmy a všudypřítomnou akcí. Nakonec jsem našel k postavám velice kladný vztah a dokázal ocenit, jak dobře byli jednotlivé charaktery vybrány - jednotliví vůdčí Vikingové jsou brutální fousatá hovada s vyvinutým smyslem pro boj a plenění, na druhou stranu angličané zase vynikají svojí diplomacií a až fatálním uctíváním Boha. Zároveň pro mě bylo hodně důležitým hlediskem i to, že jsem jednu chvíli více přál Vikingům a po dalším dílu jsem měl sympatie nakloněny spíše k uhlazené Anglii, paráda. Málokdy se mi stane, že byť od začátku nedávám seriálu moc nadějí, nakonec se přetaví ve výbornou a uvěřitelnou záležitost, takže vzhůru do další série !!....................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první sezóny "Posledního království" musím přiznat, že se mi hodně líbila. Výjimkou byla jen třetí epizoda, po které jsem získal pocit, že jestli ještě někdy vkročím do lesa, zemřu nudou. Dalším negativem první řady byl slabý rozpočet, ten by sám o sobě nevadil, jenže některé scény z tohoto důvodu vyznívaly až amatérsky. Tím ale má kritika končí, tvůrci vytvořili nádherně pochmurnou atmosféru, kromě slušné akce zapracovali do děje i typické církevní tmářství, množství intrik a netypického hlavního hrdinu. Se seriálem jsem zatím spokojen a druhou sezónu si jistě nenechám ujít. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhtred Ragnarson, Uhtred Bezbožný, Uhtred z Bebbanburgu ... tak trochu Sas, tak trochu Viking, zkrátka ultimátní středověký hrdina. Zpracování prvních dvou románů Cornwellovy ságy dopadlo na výbornou. Skvělá syrová atmosféra, skvělí herci, rychlý spád. Myslel jsem si, že to Vikingy nepřekoná a bude to je jakási chudší variace na stejné téma, ale překonalo. ()

Galerie (176)

Reklama

Reklama