Reklama

Reklama

Siembamba

  • angličtina The Lullaby
Jihoafrická republika, 2018, 86 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá Chloe (Reine Swart) se snaží vypořádat se všemi nástrahami mateřství, na které je odkázána sama. Z tohoto důvodu se vrací domů ke své matce, která se jí snaží být oporou a se vším jí pomoct. Neustálý pláč dítěte, pocit viny a paranoie vyvolává v Chloe hlubokou depresi. Později začne slýchat zvláštní zvuky doprovázené cizí entitou, kvůli které začne své dítě vidět v neustálém nebezpečí. To v ní vyvolá potřebu ochrany. Otázkou ale zůstává, zda je to skutečné zlo, nebo jen přeludy, které se odehrávají jen v její hlavě. (Miseet)

(více)

Recenze (13)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Úplně nenacházím ta správná slova. Přijde mi, že se děj točí pořád kolem jednoho, a nikam se neposouvá. Strašidelné scény zde taky moc nefungují, jelikož je to hodně předvídatelné a slabé. Myslím si, že s námětu psychomatky mohlo vzejít něco mnohem lepšího. Toto mě nebavilo. V určitých chvílích bylo chování matky vůči dítěti zvlástní, byl zde jen malý náznak mateřského citu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo inteligentné mám k tomuto hororu napísať, aby som na to niekoho veľmi nenalákal, pretože toto bude najskôr jeden z tých hororov, ktoré mi sadli čisto subjektívne. Asi najskôr preto, lebo som ho po prečítaní obsahu vopred odsúdil. Koľko tu už bolo v poslednej dobe kúskov o drbnutých matkách, ktorým sa zjavujú prízraky a trpia popôrodnými depresiami? Takže som vlastne nič nečakal. Ale režisér mi dokázal, že dokáže pracovať aj s minimálnym rozpočtom (ktorý je cítiť na kilometre). Autoritatívna matka, pomätená dcéra, dom na konci sveta. A môže sa začať psychologické peklo. Filmu by sa asi dalo vytknúť množstvo vecí. Historicko-duchárska rovina totiž absolútne nefunguje a po skončení filmu ma iba napadlo, čo to bolo zase za šialenstvo. To súvisí najmä s častým mixovaním predstáv s realitou, takže niekedy z toho divák veľmi múdry nie je. No na rozdiel od nedávneho Still/Born, ktorý ma takmer unudil na smrť, sa aspoň vkuse niečo deje. Atmosférou a celkovou depresívnosťou si ma snímok získal. Účel splnený. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tento horor ma potencial,aj ked sa dal vytazit este viac,plusom je napatie,obcasne lakacky,prostredie a totalne depresivna,smutna atmosfera az psychicky tlak na divaka,hlavne,ked sledujete hlavnu hrdinku,ta herecka si zasluzi pochvalu,perfektne zvladla ulohu sialenej dcery a matky zaroven,skoda,ze to nebolo trosku krvavejsie,brutalnejsie,ale aj tak hodnotim ako dobre odvedenu pracu...:-) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dej filmu sleduje príbeh Chloe, psychicky narušenej matky a dcéry zároveň, ktorá sa spolu so svojou matkou vracia domov z pôrodnice. Jej popôrodny stres sa zhoršuje napriek tomu, že sa jej matka a psychiater snažia pomôcť a kedže ani návštevy priateľa z detstva Chloe neprospievajú vyzerá to tak, že sa o dieťa nebude schopná postarať. Psychiatrovi sa však zdá, že vďaka liečbe, ktorú jej nasadil sa jej stav zlepšuje a tak sa rozhodnú spolu s jej matkou Chloe nechať doma s malým Liamom samú. Do filmu bola úplne zbytočne vsunutá scéna z bývalým kazateľom a históriou tohto mesta z roku 1901. Pretože v podstate na film nemá príliš veľký vplyv a Chloe je vykreslená iba ako duševne chorý človek a občasné zjavenia sa objavujú iba v jej hlave a nie sú duchmi neslávnej minulosti tejto oblasti. Ak by sa celý film tváril ako psychologická dráma na spôsob Antichrista mohol sa pohybovať na hranici 60%, takto v snahe byť hororom bohužiaľ zaujme málokoho a hysterická Chloe Vám bude časom liezť na nervy, rovnako ako imidž jej psychiatra. Veľmi slabý pokus navodiť tiesnivú atmosféru umocnený slabými hereckými výkonmi spôsobil, že u mňa film nepresiahol hranicu 20%. Veľké sklamanie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý. V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý.Chloe je unavena porodem svého dítě. Stálý křik chlapce , vzrůstající pocity viny a paranoia jí uvrhnou do deprese. Se vzrůstající snahou dítě chránit vidí nebezpečí v každé situaci. Začíná slyšet hlasy a podivné věci kolem kolébky a dítěte. Je přesvědčena , že to je skutečné... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama