Reklama

Reklama

Luciferina

  • USA Luciferina
Trailer 1

Obsahy(1)

Natalia (Sofía Del Tuffo) je devatenáctiletá novicka, která se neochotně vrací domů, aby se rozloučila s umírajícím otcem. Když se však setká se svou sestrou a jejími přáteli, rozhodne se místo toho cestovat džunglí a hledat mystickou rostlinu. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia argentínska tele-novela so Satanom, ktorý si pre tento krát, posvietil na konkubíny v kostole. Kde by iní pridali, druhí by ubrali, lebo za tú vražedne nudnú, prvú polovicu, ala momentálne Kočnerove myšlienky, by si “Luciferina” nič iné ani nezaslúžil. Tento “ujko” z Buénos Ajres, už má na svedomí jednu rozprávku pre dospelých. Vtedy to bol priemer, teraz je to podpriemer. Hlavu ale stínať nebudem, potenciál tam určite je, a tak možno raz predsa len, motyka nejako vystrelí. Záverečná vymätačko-opcovačka originálna, no to je sakra málo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Gonzalo Calzada v našich končinách moc známy nie je. Jeho Resurrección titulky nemá a tento ich tiež nemá bohvieaké. V prvom rade má zaujala sympatická dievčina v hlavnej roli a aj keď hrať až tak nevedela, dobre sa na ňu pozeralo a to mi na začiatok stačilo.  Prvá polovica v klastore či v rodinnom dome bola nezáživná a tá tam okrem nejakej tej atmosféry či temných malieb nemala čo ponúknuť. Potom už keď nešťastnici prišli do kláštora, ako keby som videl iný film. Tam napätie hustlo, masky boli solídne a celé to prostredie opusteného kláštora budilo dosť silnú ponurosť. Bol tu aj nejaký, nie moc dobrý pokus o exorcizmus, ale zas krvavosť bola na tento druh hororu celkom slušná. Tam mi to trocha pripomenulo démon ohňa a pravdupovediac ani neviem prečo. Nebol by som chlap, keby som nespomenul hlavnú a určite aj najzaujímavejšiu päťminútovku filmu. A tou rozhodne bola démonická súlož, ktorá ma presvedčila o tom, že i koniec filmu môže rozhodnúť o lepšom hodnotení. Slabé 3*. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Možno zbytečně dlouhý rozebraný příběh, ale svůj účel to splnilo je to sice málo strašidelné a děsivé ale přesto jiné a zajímavé a hlavně herečka Sofía byla nádherná a filmu dodala maximum, no a konečná sexuální scéna při vymítání byla nečekaně v pohodě, super snímek který začíná až v klášteře být tím pravým. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Mladá a hezká jeptiška má dar vidět aury lidí a po sebevraždě své matky se vrací k sestře a zraněnému otci do rodného domu, kde hnije dávné tajemství. Nic z toho ale není podstatné (aury, otec, matka, sestra, ani dům s tajemstvím), protože tyhle všechny motivy film v polovině zahazuje (do té doby se nestane nic moc a veškeré hororové atributy se objevují výhradně jen v podobě snů a přeludů) a druhou polovinu přesouvá na úplně jinou lokaci, kde rozehrává okultní halucinogenní jízdu s ďáblem, vymítáním, drogami a rituálním sexem, což zní sice dobře, ale realizováno je to nepřehledně a fádně (až na posledních zhruba dvacet minut). Zmatenému konceptu a příběhu se spoustou nejasností ještě nasazuje korunu skutečnost, že jde patrně o první díl plánované trilogie, takže je možné, že se ledacos ještě vrátí a dovysvětlí v dalších dílech, ale to bohužel při hodnocení Luciferiny nehraje příliš velkou roli. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím, že Gonzalo Calzada má talent. Dokázal mi to už v poslednom snímku, takže do Luciferinky som vkladal nádeje, a sklamaný určite nie som. Pýtalo by si to aj štyri, ale tá prvá hodina je fakt hrozná, nič sa tam nedialo. Keď však hlavní hrdinovia nabehli do kláštora, aby očistili svoje duše, prebudili krvilačného démona, takže druhá polovica hororu je zase vynikajúca. Najmä tá vyvražďovacia časť. Démonický pôrod taktiež výborný, masky kvalitné, exorcizmus viac-menej veselý, ale záverečné "zblíženie" mladej mníšky-panny a démona prebudí všetky zmysly :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama