Reklama

Reklama

Aggressive Retsuko

(seriál)
  • Japonsko Aggressive Retsuko (více)
Trailer

VOD (1)

Série(5) / Epizody(51)

Červená panda Retsuko si frustraci z nevděčné kancelářské práce a každodenních trablů vybíjí po práci na death metalovém karaoke. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (14)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šedá myš, kancelářská krysa a zároveň panda červená v korporátu. Žije si velmi obyčejný život, ví, že nikdy nebude mít navíc a občas jí to stačí a jindy zase ne. Zdá se to divné, že by něco takového mohlo být zábavné, ale ono je. A neskutečně. I přes svou stylizaci je to jako ze života (hodně lidí určitě mnohé situace pozná) a díky tomu i díky svému humoru to dokáže upoutat a nepustit. Navrch výborný hudební doprovod a banda přehnaných antropomorfních, ale přesto uvěřitelných, postav a skvělá zábava je na světě. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná satira na japonský korporátní svět i soukromý život. Okamžitě mě zaujala vtipná myšlenka toho, že si mladá roztomilá zaměstnankyně firmy vybíjí svůj vztek skze death metal, a to všechno navíc s velmi "kawaii" vizuálem zvířecích postaviček, které jsou údajně založené na designu společnosti Sanrio (stejná společnost, která vytvořila Hello Kitty). Zkrátka šílený mix japonské animace, roztomilosti a zároveň kruté každodenní reality, na kterou je třeba poukázat a udělat si z ní trochu legraci. Prvků z japonské společnosti tam najdeme spousty - velký důraz na hierarchii ve firmě, "povinně" nepovinné firemní večírky, skupinové rande naslepo (=gókon), obliba karaoke... Je to sice opravdu spíš založené na japonské mentalitě a životním stylu (není divu, že jsou často Japonci přepracovaní a zdeptaní, jelikož tlak na jedince ze strany firmy je určitě o něco větší než u nás), ale kupodivu to podle mě dobře funguje i pro evropského diváka. Spousta věcí u nás ve firmách rozhodně funguje podobně, a tak je jednoduché se s Retsuko ztotožnit a chápat její problémy a dilemata. Zatím jsem viděla pouze první sérii (10 dílů), ale těším se na pokračování. ~(4,3)~ ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá prehnane servilná panda červená vybíjajúca si stres z práce na deathmetalovom karaoke. Geniálna myšlienka. Napriek roztomilému vizuálu sa však v seriáli rieši mnoho vážnych tém - láska, neistota, práca v šialenom tempe v korporáte, nádeje a plány do budúcnosti či toxický vplyv niektorých rodičov na vlastné deti. Seriál mi bol blízky aj vekom hlavných postáv, mladí v podstate na prahu dospelosti. Mal som ale pocit, že tretia séria zo začiatku trocha pokulháva. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já z toho mám hrozně ambivalentní pocity... Na jednu stranu mě hrozně baví potulování odporně korporátním příběhovým loubím, plným kancelářských figurek, přesčasů a rozbitých kopírek a na druhou stranu mě ten samý svět naprosto nudí a odpuzuje. V některém díle to funguje, v jiném ne, ovšem ty horší díly zachraňuje metal, díky bohu zaň. \m/ ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chci víc Retsuko! Připadá mi, že mě autoři museli sledovat. Postavám jsem brzo přidávala jména skutečných lidí a "výbuch" hlavní hrdinky očekávala s úsměvem. Ale chudák malá, tak moc se rozčilovat jí nesvědčí.. aspoň, že si ty nervy vynahrazuje v karaoke koutku. Obě série byly super. Je vtipné/smutné, když se nakonec v Retsuko poznáte a obáváte se některých chvilek, které by vám v životě mohly nastat :') ale už známe i recept na lék: chce to pevné nervy a metal v soukromí! ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama