Reklama

Reklama

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som čítal o tomto filme, tak som mal o ňom úplne inšiu predstavu ako bola realita. Predpokladal som, že to bude životný príbeh Basant od kolísky po hrob. A spočiatku to tak skutočne vyzeralo. Avšak potom príbeh zablúdil do kapitoly Mehtaab, a zvyšok filmu sa sústreďoval prakticky len na túto jednu životnú etapu. Nehovorím, že by ma to nudilo, ale skôr zarazilo. Osudový príbeh Mehtaaba a Basant bol dosť rozpačitý, miestami by som dokonca povedal, že prvoplánový. Pointa a posolstvo bolo tým najlepším z celého filmu, no kým sme sa k tomu dostali, tak sme museli prečkať naozaj zbytočne naťahované jadro príbehu, ktoré malo len málo svetlých momentov. No škoda, čakal som, že to bude lepšie... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, príbeh ženy z Punjábu, od malého dievčatka až po starobu, ktorý napísala ako svoj životopis. O jej osudoch, vzťahoch, šťastí aj nešťastí. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Vzpomínkové vyprávění ze života jedné ženy (Simi Chahal) zaměřený hlavně na období jejího dětství až po seznámení se s osudem přiřčeným mužem (J. Sheirgill), odehrávající se převážně na indickém venkově v Paňdžábu. O tom, co prožila dál se mnoho nedozvíme, ale mě to osobně vůbec nevadilo. To základní jsem se dozvěděl. Příběh sám o sobě byl sice hodně prostý, ale měl i jistou vnitřní hloubku a oslovující emoční stránku. Navíc, když ho po celou dobu doprovázela nádherná paňdžábská hudba, jenž vše krásně doplňovala a ve správných chvílích povyšovala, tak jsem si určitě na své přišel. Nesmím zapomenout ani na krásný a pro tuto oblast charakteristický pestrobarevný vizuál. I když prostý, přec jen se jednalo o chudé zemědělské vesnice. Musím přiznat, že mě trochu zklamal J. Sheirgill, kterého mám jinak v oblibě. Vím, že je to herec spíše z béčkové kategorie, ale zde se mi zdálo, že roli dostal spíše za trest. Dle mého byla postava v jeho podání bez energie, emocí, se stále stejným unuděným a unaveným výrazem. Umí určitě daleko lépe. Jedině, že to takto mělo přesně vypadat a působit, ale nevím... Naopak S. Chahal mi bohatě onu šeď svého hereckého kolegy bohatě vynahradila. Sice toho příliš nenamluvila, ale od prvního pohledu si mé sympatie plně získala a věru se na ni moc pěkně dívalo. Samotný závěr se opravdu povedl, nádherná tečka. V hodnocení jsem se nakonec přiklonil ke slabším čtyřem hvězdám. Nic zázračného to popravdě nebylo, ale snímek mě svými mnohými klady přesvědčil, že pouhé tři hvězdy by byly za viděné jednoznačně málo. ()

Reklama

Reklama