Reklama

Reklama

Shorts!

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pořad ze světa nezávislých filmů a filmařů. (TV Prima)

Recenze (11)

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem myslel, že to bude něco na způsob oné Noci filmových nadějí, ale trochu jsem se zklamal. Ty 3 hvězdičky dávám za filmy a dvě sundávám, protože koukám, (a teď nemyslím ty československé filmy plné humoru) že češi musí vidět ve všem jen to špatné - klasický český film musí končit blbě, začínat blbě a sám o sobě je tak celý blbý a když už se netýká o neustálý žánr Drama a pokusí se tam někdo udělat srandu, je kolikrát tak trapná a výjimečně jen "suchá", že i ten britský humor je překoná. Bohužel mě tam solidně znerovózňovali ti dva, co to hodnotili svým "hustě moderním" myšlením a jak jsem zmínil, taky tím, že musí všude všichni umřít. Úplně ten první film začínal poněkud dramaticky, ale pak se otočil v něco co už můj šálek kávy je (tedy pokud to tak bylo zamýšleno) - v té nejnevhodnější chvíli, kdy máte u hlavy zbraň si začnete broukat písničku a rozezpíváte tím i střelce, to by nebylo špatný kdyby to v tomto duchu pokračovalo, ale to by musel natáčet někdo, kdo nemá to blbé drama myšlení.. Dám šanci ještě alespoň jednomu až dvěma dílům jen kvůli těm filmům, ale pokud se ty žánry filmů nezmění, tak končím. ----- Pro ty co mají rádi amatérské filmy je toto ideální, jen musíte překousnout dramatický žánr, ty řeči mezi tím a hnusně nepříjemný zvuky v předělech pořadu. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Díky Primo, konečně pořad o krátkých filmech, který narozdíl od Průvanu konkurenční televize jde v rozumnou dobu. To jako občasný tvůrce kraťasů mimořádně vítám. Kraťoučká stopáž pořadu nevadí (třeba časem povede ke kratším intervalům mezi epizodami než pouhý jednou týdně), kraťasů jsou tři prdele a když se do toho přidá ještě amatérská a studentská tvorba, tak se ten pořad bude stejně minimálně muset nafouknout. Nicméně co mi velmi vadí, jsou pánové kritici. Chápu, že jejich pozice a nepochybný rozhled (a možná i nervozita před kamerou), vede k samovolnému odlehčování jejich role, vzájemnému (nevtipnému) glosování a a zbytečné aroganci, ale jelikož tento přístup je mi velmi povědomý z obhajob klauzur a chování "odborné" komise, vím, že pro diváka stejně jako pro tvůrce je to k ničemu. Celý pořad pak působí skutečně jak skrytá kamera z filmového klubu v obýváku dvou opilých kámošů. O filmech jsem se nedozvěděli nic, než aby padla serióznější kritika nebo pochvala, zajímavosti o vzniku, tvůrcích nebo nějaké srovnání, hodnocení, tak jsme většinu času svědky nezábavného žvanění, které dehonestuje profesionalitu obou pánou a dělá z pořadu filmovou verzi Hrajeme s Alim. ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Pořad s kraťasy (3-4 kousky během jednoho vysílání) v originálním znění s titulkama na tv obrazovce (momentálně na Prima COOL; úterý večer ... ke zkouknutí také na internetu v archivu Prima Play) rozhodně vítám. Ano, člověk si najde co je libo na youtube nebo vimeo, ale faktem je, že ne u všech snímků si člověk vystačí s ňákou takou základnější znalostí angličtiny, někdy je potřeba už vyšší level a ne každý tohle ovládá a ne vždy člověk najde na těch internetech překlad (na těch streamech snad hodně vyjímečně)... a co teprve, když je to v jiném jazyce než v angličtině?! Horko těžko, takže ani nevadí, že tam nejedou jen samé novinky. Ale doufám, že to časem k tomu bude směřovat. Dvojka Stuchlý/Schmarc v pohodě, jejich 'lážo plážo' forma hodnocení bez zbytečného natáhování mi vůbec nevadí a vítám, že si nehrajou na nějaké intelektuální kritiky používající plno odborných žvástů a podobných přemoudřelých kydů. Barbara mi tam příjde trochu zbytečná... jen na uvedení vysílání, na konci vyhlášení soutěže a rozloučení se... mohla by jednotlivé snímky uvádět s několika málo informacemi - před filmem uvdení v textové podobě "název filmu + režie" nevím jestli stačí... kde je třeba takový základ jako rok výroby? Stopáž akorát. Fajne večerníček, který by mohli vysílat o hodinu dřív. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snaha propagovat krátkometrážní tvorbu zaslouží pochvalu. Zvolený koncept je na jednu stranu sympatický tím, že je nám bez dlouhých řečí okolo servírován jeden film za druhým, na stranu druhou zamrzí, že Schmarcovi a Stuchlému, kteří k filmům rozhodně mají co říct (a říkají to vtipně), nedává víc prostoru (buď bych natáhnul stopáž, nebo ubral jeden film). Vhodně byly sice vybrány filmy, které dovedou strhnout hned od začátku, ale není jasné, podle jakého klíče výběr probíhal (2010 až 2014, Evropa, Asie i USA, tvorba hraná i animovaná). Navíc šlo vyjma Glazed and Confused (z celé čtveřice nejslabší) o filmy, které již měly na ČSFD poměrně dost hodnocení, takže nemůže být moc řeč o upozorňování na zapadlé klenoty. Jde o nadějný projekt a budu rád sledovat jeho další vývoj, ale rozhodně je na něm ještě hodně k doladění. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Spoustu krátkých filmů jsem viděl, ale je skvělé, že se dají zhlédnout takto v televizi. Aleš Stuchlý a Vít Schmarc mi spíše sedí v rádiových Čelistech. Přestože s jejich názory o filmech většinou nesouhlasím, tak je to celkem vtipné duo pro rádio-recenze. Grafika pořadu je nic moc a občas jsou voice-overy ve studiu otravné. Uvidíme s dalšími díly - zatím 3 hvězdy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama