Reklama

Reklama

Michal Hrůza v Rudolfinu

(koncert)
Hudební
Česko, 2017, 52 min

Obsahy(1)

Speciální koncert populárního zpěváka a skladatele k oslavě 20 let na české hudební scéně. Koncert v Rudolfinu s ojedinělým konceptem měl neopakovatelnou atmosféru. Na jediném pódiu stanulo 51 členek Bon Art Pops Orchestra, 50 dětí z Coro Piccolo, Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy a průběžně spolu s nimi hosté koncertu – zpěvačky Lenka Dusilová, Klára Vytisková a Olga Königová, které si s Hrůzou a hudebníky zazpívaly duety. „V programu zazněly skladby, které jsem napsal ještě v devadesátých letech, novější z mé sólové dráhy, ale i ukázka písní z posledního alba Sám se sebou. Na koncert v Rudolfinu jsem se po předchozích dvou parádních zkušenostech se symfoniky nesmírně těšil,“ řekl Michal Hrůza. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: název Michal Hrůza v Rudolfinu - 20 let na scéně; rok výroby 2017. -------- Výborně, rok výroby opraven, nekompletní název bohužel zůstává; částečná pochvala udělena 20. 8. 2022. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Sympatický zpěvák se sympatickými písněmi se sympatickým doprovodem v sympatickém prostředí. Hudební vkus je pochopitelně věc čistě subjektivní, vzhledem k tomu, že u nás v obýváku je Michal Hrůza v podstatě číslo jedna, tak jsem se jako spoludivák dostal i k záznamu k jeho koncertu, který nikterak neurazí, fanoušky pochopitelně potěší. U Michala oceňuju, že při svých vystoupeních nemá potřebu prezentovat svoje politické či další názory, a vede své koncerty takovou pohodovou formou, která souzní s jeho písněmi. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Povedená záležitost. Písničky Michala Hrůzy nejsou nijak složité, ale vynikají svou osobitou poetikou, i když v poslední době se mi zdá, že jde úroveň dolů. V tomto případě naštěstí zvolil průřez celou svou tvorbou a tato sázka se mu vyplatila. Orchestr i dětské sbory jeho písničkám sluší. Sestřih se naštěstí obešel bez průvodního slova, které je právě u něho hodně slabé a snižuje jinak kladný dojem z koncertů. Rád bych se ale v tomto případě podíval na celý koncert. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Dirigentem orchestru byl Martin Hybler. Jedná se o profesionálního hudebního skladatele, aranžéra, dirigenta a klavíristu, který pochází z Turnova. Je to také absolvent oboru skladba a dirigování na Pražské konzervatoři. Pravidelně se účastní Pražského jara, kde nejen mnohokrát dirigoval, ale také se zde hrály jeho skladby. (Yardak)

Reklama

Reklama