Reklama

Reklama

Michal Hrůza v Rudolfinu

(koncert)
Hudební
Česko, 2017, 52 min

Obsahy(1)

Speciální koncert populárního zpěváka a skladatele k oslavě 20 let na české hudební scéně. Koncert v Rudolfinu s ojedinělým konceptem měl neopakovatelnou atmosféru. Na jediném pódiu stanulo 51 členek Bon Art Pops Orchestra, 50 dětí z Coro Piccolo, Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy a průběžně spolu s nimi hosté koncertu – zpěvačky Lenka Dusilová, Klára Vytisková a Olga Königová, které si s Hrůzou a hudebníky zazpívaly duety. „V programu zazněly skladby, které jsem napsal ještě v devadesátých letech, novější z mé sólové dráhy, ale i ukázka písní z posledního alba Sám se sebou. Na koncert v Rudolfinu jsem se po předchozích dvou parádních zkušenostech se symfoniky nesmírně těšil,“ řekl Michal Hrůza. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rigby 

všechny recenze uživatele

Povedená záležitost. Písničky Michala Hrůzy nejsou nijak složité, ale vynikají svou osobitou poetikou, i když v poslední době se mi zdá, že jde úroveň dolů. V tomto případě naštěstí zvolil průřez celou svou tvorbou a tato sázka se mu vyplatila. Orchestr i dětské sbory jeho písničkám sluší. Sestřih se naštěstí obešel bez průvodního slova, které je právě u něho hodně slabé a snižuje jinak kladný dojem z koncertů. Rád bych se ale v tomto případě podíval na celý koncert. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Sympatický zpěvák se sympatickými písněmi se sympatickým doprovodem v sympatickém prostředí. Hudební vkus je pochopitelně věc čistě subjektivní, vzhledem k tomu, že u nás v obýváku je Michal Hrůza v podstatě číslo jedna, tak jsem se jako spoludivák dostal i k záznamu k jeho koncertu, který nikterak neurazí, fanoušky pochopitelně potěší. U Michala oceňuju, že při svých vystoupeních nemá potřebu prezentovat svoje politické či další názory, a vede své koncerty takovou pohodovou formou, která souzní s jeho písněmi. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: název Michal Hrůza v Rudolfinu - 20 let na scéně; rok výroby 2017. -------- Výborně, rok výroby opraven, nekompletní název bohužel zůstává; částečná pochvala udělena 20. 8. 2022. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Dirigentem orchestru byl Martin Hybler. Jedná se o profesionálního hudebního skladatele, aranžéra, dirigenta a klavíristu, který pochází z Turnova. Je to také absolvent oboru skladba a dirigování na Pražské konzervatoři. Pravidelně se účastní Pražského jara, kde nejen mnohokrát dirigoval, ale také se zde hrály jeho skladby. (Yardak)

Reklama

Reklama