Reklama

Reklama

Úžasná věda: Úspěch

(TV film)
  • Česko Radost z úspěchu (více)
Velká Británie, 2017, 53 min

Režie:

Catherine Gale

Hrají:

Hannah Fry

Obsahy(1)

Matematika úspěchu nám může účinně pomoci, pokud chceme pochopit, jak se dá od života získat to, co skutečně chceme. Film nás poučí, jak se můžeme dopracovat k levné večeři, jaký způsob utišování dětí je nejefektivnější, jak můžeme zabránit apokalyptické jaderné katastrofě, respektive jak se lidé rozdílných názorů mohou dorozumět v otázkách globálního oteplování. Dozvíme se, jak dosáhneme úspěchu, aniž bychom porušili psaná či nepsaná pravidla, a proč je užitečnější spolupráce než konflikt. Vědecká disciplina zasvěcená úspěchu nám sdělí překvapivé pravdy o nás samotných i o světě, který nás obklopuje. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Anotace mě navnadila a velmi jsem se na dokument těšil, bohužel jsem byl po závěrečných titulcích spíše zklamán. Ne že by dokument byl úplně špatný, ale dozvěděl jsem se jen velmi málo nového. Pro základní vhled do tématu může být pro někoho přínosný. Matematiku a především její vliv na rozhodování člověka jsem vždy rád sledoval. Rád si o tom popřemýšlím a občas s někým pobavím. Možná proto mě nic nepřekvapilo. Každopádně zaručený postup ke spokojenějšímu životu při aplikaci matematiky na své rozhodovací procesy nezískáte. Lidé se zkrátka nerozhodují přísně racionálně a logicky a ani nikdy nebudou. Rozhodování většiny lidí bude ve většině případů vždy založeno na emocích. Nejsme stroje a to je dobře. Než tenhle dokument, raději doporučím jakékoli dílo z oblasti behaviorální ekonomie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě strategie her, kde je základem matematika a třešnička na dortu psychologie. Strategie Minimax. Nebo Teorie optimální hry, od níž se lze odchýlit, když se využije slabin soupeře. Profesionální hráčka pokeru říká: " Spočítám, že mám 30% šanci, že mi karta přijde na začátku hry, pak spočítám počet karet ve zbývajícím balíčku a má procentuální šanci na výhru". Shlédl jsem na TV Prima ZOOM. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama