Reklama

Reklama

Tomáš Halík: Dialogy se světem

(TV film)

Obsahy(1)

Jediný český nositel prestižní Templetonovy ceny, významná osobnost českého duchovního života, teolog, sociolog, psycholog a publicista v časosběrném dokumentu režisérky V. Korčákové. Časosběrný dokument mapuje zlomové okamžiky života Tomáše Halíka od chvíle, kdy v roce 2014 převzal Templetonovu cenu. Intimní obrazová výpověď Miroslava Janka dává nahlédnout do privátní sféry jednoho z nejvýraznějších intelektuálů soudobého Česka. V přeneseném slova smyslu tak skutečně zajíždí na hlubinu lidského myšlení a cítění. Film odhaluje, nakolik se za vnějšími kulisami univerzitních přednášek a církevních obřadů odehrává permanentní vnitřní zápas, ve kterém jde o hledání pravdy a smyslu života. V neposlední řadě se snaží odpovědět na otázku, odkud Tomáš Halík čerpá energii k prakticky neustálým názorovým polemikám a jakým způsobem se vyrovnává s projevy lidské zloby a nenávisti. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

stration odpad!

všechny recenze uživatele

"Naopak intelektuálové jsou dnes zpravidla státními zaměstnanci, i když pracují pro nominálně soukromé instituce a nadace. Díky téměř dokonalé ochraně před spotřebitelskou poptávkou se jejich počet drasticky zvýšil a jejich odměny se v průměru pohybují vysoce nad jejich tržní hodnotou. Současně s tím úroveň jejich práce nepřetržitě klesá. Jejich práce jsou většinou nic neříkající a nesrozumitelné. A ty, které se přece jen zabývají podstatnými věcmi a jsou srozumitelné, jsou zase nehorázně etatistické. Existují výjimky, avšak jsou-li prakticky všichni intelektuálové zaměstnáni nejrůznějšími odnožemi státu, nemělo by být pro nikoho překvapením, že většina jejich stále obsáhlejších prací bývá ať již vědomě nebo nevědomě státní propagandou. Propagátorů demokratické vlády je dnes více, než kolik bylo propagátorů monarchistické vlády za celou lidskou historii." Hans-Hermann Hoppe. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak je pan uživatel Pacas, když nemůže "tohoto pomateného dementa" ani slyšet a tím pádem asi těžko zhlédnout dokument, v němž mluví z převážné většiny právě pan Halík, schopen tento film jakkoliv hodnotit... Za mě zajímavý dokument o pozoruhodné osobnosti a zástupci naší země, na něhož můžeme být hrdí. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

"Člověk nesmí hrát těmi kartami, které rozdává zlo." *** z mailů: "Tomáši Halíku, ty "česká?" zrádná, prodejná, zbabělá, podvodná a prolhaná Erzsvině Pravdoláskařsko heretická...český národ se začíná probouzet z totality havloidních fašounů a evropské národy se začínají probouzet z totality bruselských zkorumpovaných a prolhaných zrádců a zločinců dosazených do vedení Evropské unie zločinnou a vražednou americko-židovskou ...." Josef - český vlastenec a osvětář... No, zdá se, že čeští vlastenci mají podobné manýry jako "slušní lidé" a nejspíš jsou to ti samí. A ti samí pak tady zase usilovně udílejí svoje odpad!-y, aniž by tento dokument museli vůbec vidět a hlavně - aniž by museli přemýšlet. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama