Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Eszter je jako mnoho jejích spolužaček zamilovaná do učitele angličtiny, který ale všechny zaskočí oznámením, že se stěhuje do Londýna. Tentýž den od něj ale Eszter dostane e-mail na rozloučenou a začne si s jeho autorem dopisovat. Postupně se mezi nimi rozvíjí on-line erotický vztah, který začne hraničit se zneužíváním. Maďarské drama o nejistém světě teenagerů a dospívání ve době, kdy je život on-line stejně důležitý jako ten off-line. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (61)

TerezD 

všechny recenze uživatele

Maďarské teen varování před nadužíváním sociálních sítí. V hlavní roli anime puberťačka Estzer, která mi byla v celku sympatická, ale ostatní její spolužáci podávali tristní herecké výkony, omlouvá je jedině fakt, že se jednalo o neherce. Měla jsem pocit, že už jsem tématicky něco podobného viděla, téma vydírání a zneužívání na sociálních sítích je už docela profláknuté. Snímek nevybočuje žádným ozvlášťňujícím prvkem z řady a nenápadně zapadne mezi mnoho filmů zabývajících se stejnou problematikou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

O niečo vydarenejší kúsok ako FOMO. Film je akýmsi mixom sexuálneho obťažovania, kyberšikany a neopätovanej lásky. Pravdu povediac, režisérovi/scenáristovi sa ma podarilo trošku oklamať – fakt som si myslel, že to bude príbeh zameraný „len“ na milostný vzťah medzi neplnoletou mladou slečnou a učiteľom. Každopádne, príbeh mladého Esztera je istým príkladom toho, ako sa môže zrútiť život jednej mladej slečny v priebehu piatich minút – Internet nezabúda. Za výsledné udalosti môže len čiastočne, skutočný vinník (ktorý už ako mladík vykazuje symptómy „psychopata“) však z toho v podstate vyjde bez trestu – a ja sa len pýtam, že prečo? Z mojej strany hodnotenie „3+1“, kde tá „+1“ hviezda za herecké výkony. P.S.: Ja osobne mám problém s názvom filmu – fakt by ma zaujímalo, že na čo s tým režisér myslel. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se zbavit dojmu, že jsem se při výběru seknul, že koukám na film, který není určený pro mě, ale když už pro někoho, tak pro mé dospívající syny. Ti by na to ale nekoukali, muselo by to běžet na youtube, ideálně se stopáží okolo dvaceti minut. Taky by možná zpochybňovali konec. Jejich vrstevnice už se za svoji nahotu nestydí, stal se z ní standard. Pointa tedy byla určena starším, děj filmu naopak mladším divákům. To ale není můj problém, s tím ať si láme hlavu producent. Můj problém je, že jsem si u toho připadal trochu nepatřičně. Těžko to pak můžu hodnotit lépe. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Zajímavé Maďarské drama o dívce, která zajde docela daleko díky sociální nenávisti. Lidi a internet jsou zlý a je dost jednoduchý toho využít. Film určitě zaslouží pozornost je v tom určité poselství a je smutný co dneska internet , který má být hlavně k šíření informací dovede. Nejen teda internet ale hlavně lidé na něm. 75% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Eszter zo začiatku prišla sympatická aj mne (fialové vlasy! manga! plagát Fullmetal Alchemist!), keď sa ale ukázalo, že tak rozumná nie je, všetky sympatie k nej postupom času upadli. Identita internetového úchyláka mi síce bola známa už od začiatku, o to viac ma ale prekvapilo, aký uveriteľný motív mal. Vďaka jeho chorobe a posadnutosti som s ním neskôr súcitil, keďže sám viem, aké ťažké je žiť s nejakou ťažšou duševnou poruchou. Už len vzhľadom k tomu, že nepochytil veľa rozumu a nebola v ňom láska, som dúfal, že to s ním nakoniec dobre dopadne, nuž šlo to s ním dolu z kopca. Po odhalení identity úchyláka ma už osud Eszter veľmi nezaujímal (akoby aj hej, keď sa ukáže, že veľmi rozumná nie je a krátko po "odmilovaní" sa "zamiluje" do debilného spolužiaka) a záver filmu na mňa teda nemal žiadny dopad. Chválim uveriteľný vývoj postáv, po stránke technickej aj hereckej sa však jedná o obyčajný priemer. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)
  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)
  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)

Reklama

Reklama