Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Laurence vyšetřuje, jestli smrt mladé dědičky souvisí s okultními silami. Stopy vedou k jasnovidkám, které údajně dokážou na člověka uvalit smrtelnou kletbu... (TV Prima)

Recenze (3)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem snad všechna filmová či televizní zpracování a dokonce četl novelu. Tato barevná, navoněná a cingrlátková verze mi unikala, ale už mám splněno. Není nijak výrazně horší. Každý tým filmařů si něco pozměnil, Frantíci zcela ubrali jednu čarodějku a venkovský hostinec nahradili věštírnou v lunaparku. Ten je mimochodem moc pěkný a halucinogenní pasáž jak jde sekretářka pro nápoj lásky je ozdobou tohoto dílu. Také graduje vztah komisaře Laurence k patoložce. Tato linka se mi vždy líbila, jak padla kosa (Laurenc) na kámen (doktorka). Ale v tomto díle se mu dostane nemalé satisfakce...aby mohla vzápětí přijít další facka. :-D No ale zpět k detektivní lince. Není to podáno špatně, jen občas těžko uvěřitelně. Lékárník je otravný až moc, podezřelý majitel lunaparku je zase až příliš bohorovný a jakoby vševědoucí, Laurenc velebí ateismus (jaký je to rozdíl oproti charakternímu, oduševnělému až zduchovnělému katolíkovi Poirotovi) a hádá se s knězem o to kdo má většího, ehm, spravedlnost, novinářka dělá volavku (jak galantní, komisaři!) a sekretářka do toho dělá to svoje och a ach a řasová tornáda a kukuče, tentokrát ještě podpořené peripetiemi s nápojem lásky (škoda, že šarádu nedohráli tvůrci do konce - co policejní šéf, ten po ní pálí pořád, ale lékárník, to by bylo šťavnaté!). Ale všechno do sebe vlastně pěkně zapadá. Až na příliš povrchně prokreslené přátelství mezi novinářkou a jednou z obětí a také hodně velké zločinecké šlápnutí vedle - jak to, že umírá doma s macechou? Fígl byl právě v tom, že ten, kdo si vraždu přál a vsadil si na ni m být v době úmrtí v zahraničí a dokonce to zazní i v tomto dílu, ale macecha je doma! No nic, to se dá přehlédnout. Suma sumárum je to fajn díl a celá série mě baví. Jen to není skoro vůbec detektivka, spíš taková retro romantická konverzační komedie s detektivními prvky. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půli dílu jsem sice přemýšlela, zda zrovna tento styl, který si zvolili francouzští tvůrci pro své adaptace děl královny detektivek, je pro Plavého koně to pravé ořechové, ale nakonec se mi to líbilo víc než poslední zmatené a trošku hororové zpracování Angličanů s Rufusem Sewelem v hlavní roli, takže za mě ano. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama