Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (236)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $7,865,474Tržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ako námet dosť dobrý ale výsledok nie príliš efektívny v rámci žánru. Vyznie to akosi kostrbato, necelistvo, samozrejme nechýba klišé a naivita. Proste prvoplánoví vývar. V poslednej tretine to už troška aj otravuje. Už sme tu mali niečo podobné a to výborný Orphan a tam to ináč sypalo. /videl v kine: 40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Specialista pouze na horory místy vyvolal slušnou husinu. Zvolené téma mě také docela bavilo. Dokonce se dostavil i Maďarský dialekt poblíž rumunských hranic a stejně to na lepší hodnocení nestačilo. Solidní nášlap, ale závěr bych označil za téměř pitomý. Proč jej musela matka tahat někam mezi vinice nepochopím. Celé to mohli klidně dohrát v domku. U těchto dětských hororových záležitostí hodně záleží na hlavní postavě, jaký je to herec. Tady to vidím tak půl napůl. Nebylo moc míst, kde by mě vyloženě lezl na nervy. 60% asi nakonec ano. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je zatím chudý krom Pet Sematary, US a Escape Room se nic zajímavého neurodilo, ale přehlížený Potomek je ve výsledku příjemná věc a za mne i nečekané překvápko. Od režiséra hororu the Pact jsem nic jiného než průměr neočekával, ale nakonec se jedná o velmi znepokojivý a psychologicky úderný horor o malém chlapci, který je neobvykle inteligentní a nepříjemně agresivní. Libilo se mi, že chlapec není posedlý démonem ani žádnou nadpřirozenou silou jak už je u podobných žánrovkách zvykem, ale poměrně originálně se film zaměřuje na reinkarnaci, což je samo o sobě zajímavé téma. Je to dobře zahrané, slušně natočené, poutavé od začátku do konce a dojde i na slušné lekačky včetně příjemně ostrého finále. Lepší než jsem doufal a určitě lepší volba než podobně laděný letošní Hole in the Ground. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY/ Na scéně je malý klučina, do jehož těla se nastěhovala zlá duše trochu většího a staršího strejdy, který byl v minulém životě sadistický vrah žen. Ten nyní přišel dokončit, co za života nestihl. SPOILERY končí. Celý film je postaven na myšlence reinkarnace, s tím si v podstatě v globálu vystačí a je to dostatečně nosný námět, aby se na něj nabalila pořádná hrst lekaček a mrazivého dění. Scenárista Jeff Buhler se svým druhým letošním kino hororovým projektem, který od jeho Řbitova zviřátek dělí jen dva měsíce, vypracoval neotřelý nápad, který odkládá ty nejvyšší (krvavé) ambice, aby publikum zabavil příslušnou dávkou děsu a napětí, kdykoli se na scéně zjeví osmiletý chlapeček jménem Miles. A zlověstný hošík Jackson Robert Scott by si to rád rozdal (na hrůzyplnou férovku) se svojí zpruzenou máti Taylor Schilling, což se mu i záhy podaří, načež sledujeme, kterak jeho chování vykazuje nestandardní chování školou povinného jedince. K hororové chuti se dostane i nějaké to rozpárané břicho a vykuchaný domácí mazlíček. U režiséra Nicholase McCarthyho jsem ocenil, že si dal záležet na kontaktu s publikem a nevypustil žádnou příležitost ho pěkně lapit pod krkem. Vylouplo se mu hned několik kvalitně natočených scén. V paměti uvízne třeba ta, v níž klouček navštíví erudovaného specialisty (Colm Feore) na reinkarnaci, a v jeho pracovně dá pocítit, že má jeho výklad na háku. Celkově jsem byl se zpracováním spokojen, a to režisér nemá za sebou zrovna veledíla na poli hororu. S levnějším rozpočtem si zdatně poradil, je to i tím, že nikdy na svých předchozích filmech nehýřil mimořádnými náklady a drahým hereckým obsazením. I tak tenhle film zůstane poměrně nenápadným kouskem, zvláště jeho uvedení do kin je poněkud překvapivé, VOD by patrně naturelu snímku slušel více. No, v každém případě to s tímhle hororem, co má spád i jistá předvídatelná klišé zároveň, můžete zkusit. O to víc, vychováváte-li doma malého génia, který náhle začal být poněkud temným dítkem/potomkem. 9/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od tohoto snímku nečekal příliš, o to příjemněji jsem však nakonec překvapený. Potomek je totiž opravdu povedený snímek, který sice neohromí originalitou, nápaditostí, natož nějakým výrazným zvratem, jelikož tvůrci své karty, se kterými budou hrát, ukázali již v první polovině filmu, nic z toho ovšem nakonec nemělo prakticky žádný vliv na výsledný, velmi působivý filmový zážitek, protože dokázali i přesto natočit vážně napínavý a působivý thriller. Téma reinkarnace tedy není rozhodně tématem, které by mě osobně nějak zajímalo, a i zde je podána a vysvětlena opravdu tou nejjednodušší možnou formou, která zrovna neoslní, ale jako nějakým zázrakem to funguje a vlastně hned od začátku se klučina projevuje způsobem, že i mě nebylo zrovna dvakrát příjemně, což ovšem samozřejmě nemyslím jako výtku, naopak, postupná gradace ve změně chování ústředního potomka je parádní, a to i díky naprosto perfektnímu hereckému výkonu jeho mladého představitele. Zápletka je jinak opravdu hodně přímočará, což ale vůbec nevadí, naopak to díky tomu má vážně výborný spád, celé to pak disponuje mnoha vážně napínavými scénami, bavila mě i zajímavá atmosféra, no a jako třešnička na dortu je úplný závěr, který sice též originalitou na zadek fakt neposadí, ale já tyhle typy konců zbožňuji, protože si se všemi happyendy vytírá luxusně prdel, a to já rád. The Prodigy je zkrátka hodně fajn podívaná, které já osobně nemám příliš co vyčíst, prostě zatraceně zábavná, nenáročná žánrovka, jenž nepřináší sice nic nového, ale její zpracování, funkčnost a působivost jsou nadprůměrné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama