Reklama

Reklama

Sestra

(festivalový název)
  • USA Sister
Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
Čína / USA, 2018, 8 min

Režie:

Siqi Song

Scénář:

Siqi Song

Kamera:

Siqi Song
(další profese)

Obsahy(1)

Loutkový snímek nás přivádí do Číny v období devadesátých let. Hlavní hrdina vzpomíná na své dětství, které mu ovšem notně komplikovala jeho „otravná“ mladší sestra. A nebo to bylo všechno úplně jinak? Dobře vypointovaný, společensko-kritický film je smutnou reflexí čínské politiky, jež se snaží nešťastným způsobem omezit reprodukci obyvatel. (Anifilm)

(více)

Recenze (4)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Černobílý vizuál je epesní, příběh ponurý, dokud ho vyprávíme směrem kupředu, a vlastně i poté, co se dozvíme oč vlastně běží. Škoda, že jde jen o takové krátké melancholické přemítání hlavního hrdiny - takovou pesimistickou úvahu. Jakmile se dozvíme pointu, film končí, namísto aby byl příběh rozvíjen nějakým směrem,například jak by se celý jeho život skutečně odehrál jinak, kdyby. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Příběh čínské rodiny z počátku 90. let a téma sociálního inženýrství, konkrétně politiky jednoho dítěte (viz. wikipedia), která od počátku 80. let až do roku 2015 zakazovala obyvatelům Čínské lidové republiky více než jedno dítě na rodinu (nebylo to plošně pro všechny, viz zmíněná wiki). Tohle je intimní příběh bratra a sestry, kteří žijí každodenní běžný život. V podstatě se toho ve filmu až tolik nestane. Přišlo mi celkem zvláštní rozhodnutí, že i přes takto krátkou délku je film rozdělený na kapitoly — spíše mě to rušilo a byl bych pro, aby jejich příběh byl nerušený předělujícími titulky. Výtvarně se mi moc líbil — plstěné loutky jsou kouzelné, při detailních záběrech je vidět, jak se na nich míhají jednotlivé nitky. Mezi všemi nominovanými bych Sister zařadil přesně do středu. [Oscary 2019] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama