Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Opravár bicyklov, ktorý nevie bicyklovať. Je to vlastne možné? Filmový príbeh Raoula Taburina sa nás snaží o tom presvedčiť. Príbeh jednoduchého človeka v malej peknej francúzskej obci, ktorý celý život bojuje nielen sám so sebou. Pekná rola pre B. Poelvoorda. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro dospělé. Ale vážně. Dlouho jsem neviděla nic tak pohádkového, miloučkého, upřímného od srdce. Úplně cítím, jak kouzelná asi musí bý kniha. Přenádherné exteriéry francouzské Provence jen vybízí k tak nevinnému pozitivně naladěnému příběhu. Absolutně skvělá vymazlená výprava, kostýmy, herecké výkony a hlavně humor. Sice se netřískáte rukama o stehna, ale velice často se publikum pochichtávalo a bylo prostě upřímně pobaveno. Kéž by takhle vypadal svět všude. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a malebné prostredie tejto dedinky a jej obyvateľov. Keď sa to tak vezme, tak scenár nie je žiadne terno, ale tá atmosféra to dokonalo dokázala vynahradiť. Zápletka bola síce triviálna, ale napriek tomu sa človek vôbec nenudil a stále sa v podstate niečo dialo. Celý film stál v podstate na jednom obrovskom tajomstve, ktorému by asi aj tak nikto nevedel veriť, keďže bolo založené na absolútnom paradoxe. Celkovo by som film ohodnotil ako príjemnú francúzsku oddychovku kdesi na hrane 3 a 4*. P.S. A najpôvabnejšia postava filmu? Jednoznačne mladá Josyane s prekrásnou Marilou Aussilloux. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Milé, pohodové, laskavé. Překrásný francouzský venkov, úžasné obsazení hlavní trojice, skvělá hlavní zápletka a několik opravdu brutálních vtipů. Raoul Taburin rozhodně zahřeje u srdce a vyvolá jen samou pozitivní náladu, jenomže já jím přesto byl mírně zkláman. Jednak je tam pár hluchých míst (i přes velmi příjemnou stopáž necelé hodiny a půl) a v druhé polovině už to také lehce hrálo na vážnější notu, ale opravdu jen lehce a obě tyto roviny jsou krásně vyvážené, jen mě to trošku překvapilo, protože tohle mohla být krásná, čistokrevná barevná taškařice. I přesto ale nádherný zážitek, ke kterému se rád vrátím naprosto kdykoliv. Francouzi tyhle filmy pořád umí, a to je moc dobře. 75%. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama