Reklama

Reklama

Bajonet

  • Finsko Bayoneta (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mexický boxer v důchodu žije ve Finsku sám pod tíhou bolestné minulosti. Ale jen do chvíle, kdy dostane šanci se v ringu očistit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek Bayoneta sleduje život mexického zpěváka nazývaného Bayoneta a Tanjy a žene ho touha uniknout minulosti, které musí čelit, aby mohl pokračovat v živote. Ale povahu duchů minulosti objeví příliš pozdě. Ale film dává všechno, aby si získal respekt veřejnosti. Působí to na mě trochu rozkouskovaně, ale řemeslně provedeno Říkal jsem si co dělá mexický boxer ve Finsku? A co se skrývá za jeho viditelným šrámem? Problém je, že jsem se ptal skoro po celé trvání filmu. Hned v úvodu Bayoneta vidíme pracovat jako trenér boxu v Turku. Plachého a osamělého ho vidíme pít po nocích po barech a dlouze se procházejícího ve sněhu. Pak volá do jeho pokoje žena a krůček po krůčku zjišťujeme, že má ženu a dceru dorostenku, které nechal v Tihuaně před pěti lety před tragickým finálovým zápasem . Chtěl by se vrátit ke své rodině. Pak vidíme brutalitu tohoto sportu. Vztahy jsou ale ve filmu spíš emocionální než bezcharakterové. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pochmutný noir snímek o bývalém boxeru z Mexika usídleném ve Finsku, utíkající před minulostí a tím i, bohužel, od své rodiny, což celé chce překonat - návratem do ringu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mexický boxer po traumatickém zápasu ukončí kariéru a snaží se nalézt životní rovnováhu, což ho po letech zavede do Finska. Trochu netradiční boxerský film, který sice částečně obsahuje klasické klišé o velkém návratu, ale zachází s ním netradičně. Víc než o cokoliv jiného se Terrazas snaží o psychologickou studii, která by snad mohla fungovat, ale to by režisér musel zvolit jiný styl vyprávění. Jde především o ono trauma. Ono si sice lze ledacos odvodit, ale bez obrazové doslovnosti to není úplně košér. Ta vlastně přijde až v závěru, ale to nemá ten správný dopad. Film se tak musí spoléhat na studenou atmosféru, která je solidní, netradiční prostředí a na depresivní výkon představitele hlavního hrdiny, který mi také sedl. Samotné zápasy nejsou nijak kulervoucí, ale neurážejí a je fakt, že o nich to tady primárně není. 60% ()

Reklama

Reklama