Reklama

Reklama

Coldplay: A Head Full of Dreams

  • Česko Coldplay: Hlava plná snů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Mat Whitecross, který je s Coldplay od úplných začátků, zmapoval cestu kapely z londýnských barů až na největší pódia celého světa. Napůl dokument s exkluzivními archivními záběry střídají sestřihy z posledního veleúspěšného turné „A Head Full of Dreams“ (které se Česku vyhlo). (Aerofilms)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Head Full Of Dreams" je podľa mňa dobre spracovaný dokument, ktorý rozpráva o kapele Coldplay. O ich začiatkoch, o ich albumouch, ich ceste až k poslednému albumu "A Head Full Of Dreams". Ja sa osobne nepovažujem za fanúšika Coldplay. Mám rád ich hudbu, majú skladby, ktoré mi skutočne prirástli k srdcu a mám vo svojej kolekcii 3 ich albumy, no nepatria ku kapelám, ktoré by som nejako vysoko vyhľadával. Ale ak sú dobrí, tak sú skutočne dobrí. Moja manželka naopak fanúšikom je. Ona si tento film užila naplno. Čo sa mňa týka, podľa mňa je to tiež veľmi dobré. Osobne to síce schádza do tých istých problémov ako väčšina dokumentov (napríklad fakt, že sa veľa venujeme histórii a najstaršiemu obdobiu a potom nemáme veľa času na neskoršie roky), no na druhú stranu môžem povedať, že to bolo dosť zaujímavé, dosť dobre spracované, veľmi autentické a pôsobilo to na mňa živo. Dokument mi niečo ukázal, dozvedel som sa z neho dosť a mal som možnosť počuť niektoré svoje obľúbené skladby a užiť si ich. Takže fanúšikom Coldplay odkazujem aby si dokument určite pozreli. Ostatní si v tom možno budú schopní tiež niečo nájsť. Ako celok som si film užil a niekedy by som sa k nemu aj pokojne vrátil. Hodnotenie: A- ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Dokument sleduje britskou formaci Coldplay od doby, která předcházela okamžikům, než skupina jako taková vznikla. Režisér Mat Whitecross je se členy Coldplay od úplných začátků; studoval s nimi na škole a bavilo ho filmování. A tak prostě točil, aniž by měl tušení, že při tom mapuje cestu jedné z nejznámějších a nejuznávanějších kapel světa. Snímek je složen ze soukromých i veřejných záběrů, letitých i současných, které dosud nemohli fanoušci nikde spatřit. I přes četná bilancování a poněkud hlubší obsah film neztrácí švih a rozhodně nenudí. Dvouhodinová stopáž nahlíží na slavnou britskou popovou čtveřici jako na obyčejnou partu dobrých kamarádů, kteří se potkali v roce 1996 na kolejích při studiu univerzity. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dve hodiny propagandy.Je to emocionalne chladne.Hudebni dokumenty,ktere jsem videl i kdyz se treba tolik nevydarily,tak jakmile kapela zahrala,dokument ozil.Coldplay moc neznam ale to co zahraly,jsou obycejne prumerne pisnicky.Vim ze fanousek se mnou nebude souhlasit.Navim mi lidsky nejsou sympaticti. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z dramatického hlediska docela potíž, že je příběh téhle kapely (tak, jak je zde prezentován) naprosto nekonfliktní a přímočará cesta - pak zní divně, jak se furt mluví o překonávání překážek. Přesto střižené dost zručně, aby to vypadalo, že Coldplay je pomalu lék na rakovinu a jejich existence je nejúžasnější a nejvíc ohromující věc, jaká se kdy udála. Nemyslím to nějak zle - tyhle dokumenty jsou vždycky přehnaná reklama a sebeoslava a tenhle to dělá adekvátně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nejsem žadný velký fanoušek Coldplay, ale pár jejich songů mám opravdu rád a i na koncertě sem byl a užil sem si ho.Tenhle dokument není ničím víc než standardním self promem mapujícím příběh čtyř kamaradů,kteří si věřili že prorazí a nakonec se jim to opravdu provedlo.Pravý fanoušek bude nadšený, já sem si nejvíc užil záběry z koncertů a příště se raději podívám na komplet záznam…60% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama