Reklama

Reklama

Zmizení Willieho Binghama

(festivalový název)
  • Austrálie The Disappearance of Willie Bingham
Krátkometrážní / Komedie / Krimi / Drama / Horor
Austrálie, 2015, 13 min

Obsahy(1)

Willie Bingham se má stát prvním vězněm, který podstoupí novou formu trestu za hrdelní zločin. V rámci něj Willie pod dohledem lékařů krutým způsobem mizí ze světa. (iShorts)

Recenze (6)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně.¬         Kdo tomuhle dal štítek "komedie", ten má opravdu nezvyklý smysl pro humor. I černý humor má v sobě prvek švandy, onoho kotrmelce, který je prostě k smíchu, i když je námět jakýkoliv; ovšem takový prvek ve "Zmizení" těžko nalézti. Je to, jako byste si pouštěli záběry z hromadění mrtvol v nějakém koncentračním táboře a měli se zasmáti kopnutí — ne klopýtnutí, to by už byl onen kotrmelec — vojáka do mrtvoly. Takže to je hodně špatně a jako komedie se to nedá vzíti.¬                 Podívám-li se z druhé stránky, ze stránky hororu, potom vidím nedotaženost slibné myšlenky (která jediná má v tomto snímku hodnotu), neukazování odstraňování, chabou dramatičnost (má to i nálepku dramatu). Takže i z této stránky to je špatně.¬                 Tvůrce M. Richards největší asi úspěch životní je, že se dostal do databází filmových; přihlédneme-li k tomu, že se tam hnojí i všelijakými videi a počiny amatérů, je to asi stejný druh úspěchu, jako míti profil na Facebooku. Vysoké na takové dílko poměrně hodnocení (73 % na ČSFD, IMDB i TMDB) vypovídá o zájmu a přitahování lidí jinak nevhodně nebo špatně vypracovaným základním nápadem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ak pracujete v prostredí v ktorom chápete o čo ide v tomto filme, musíte byť zhnusený už samotným nápadom. Seriál Black Mirror v jednej epizóde ponúkol niečo podobné, keď vrah prežíval strašidelnú nočnú moru stále dookola a tam sa tvrocom podarilo podstatne lepšie zachytiť čo je ešte trestom pre zločinca a kedy už je trest horší ako samotný zločin. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak z myšlenky tohoto krátkometrážního kousku neodcházím morálně pohoršen ani zhnusen. Já jsem pro! Nevím, proč by se s nejrůznějšími úchyláky a mnohonásobnými vrahy mělo jednat v rukavičkách – OKO za OKO…Tak si tenhle filmový bastard Willie Bingham užil svoje a to v rámci nově schváleného trestu, inu proč ne…Celkem dobrá myšlenka, zvukový doprovod i pár „emočních“ chvilek pro slabší nátury, ale jinak klasická průměrná podívaná… ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama