Reklama

Reklama

Naše planeta - Série 2

(série)
Trailer
Velká Británie, 2023, 3 h 19 min (Minutáž: 49–51 min)

Režie:

Toby Nowlan

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Podívejte se na úžasné putování miliard zvířat, která pravidelně překonávají obrovské dálky, i když jim to nebezpečně komplikuje změna klimatu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kratší, ale neméně poutavé pokračování, které se tentokrát zabývá problematikou migrace různých druhů zvířat - ať už přirozenou, tedy za potravou či rozmnožováním, či vynucenou klimatickými změnami/zásahy člověka do přírody a rázu krajiny popř. kombinací obojího, kdy lidské překážky brání zvířatům v jejich běžné migraci. Špičkový střih, parádní obraz a skvělý doprovodný soundtrack (roj sarančat nebyl nikdy tak epický). Jediné, co mi chybělo, byly tradiční On Location dovětky, které dokumenty ze Silverback Films produkce odvysílané na BBC obvykle mají, ale ty distribuované skrze Netflix bohužel ne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudší, avšak neméně povedený, příbuzný úžasné první série zaměřený na neuvěřitelné migrace velké spousty různých živočichů. Znovu mimořádná podívaná, na které je nesmírně obtížné hledat nějaké kaňky. Úplně se mi tajil dech, když jsem viděl skupinku lvů spolupracovat při lovu pakoňů. Jako by se to odehrávalo přímo přede mnou v obýváku. Ty záběry jsou opravdu neskutečné. [85 %] ()

Reklama

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal nic jiného než to, že to bude boží. Úchvatné a jedinečné záběry na zvířata protkané skvělými a mnohdy i novými informacemi o nich podané charismatickým hlasem sira Davida Attenborougha. Neobjevují se zde tolik ekologické agitky, ale počítá se s nimi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od hraných seriálů odkoukaný fígl přestat v nejnapínavějším funguje i tady. Navíc funguje i ztotožnění se s hlavní postavou. Podle toho, koho tvůrci představí, fandíme predátorovi úplně stejně jako jsme fandili kořisti. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Různé hrátky s počítačovou grafikou nebyly zrovna potřeba, ale je to jen malá kaňka na skvělém dokumentu. Největším problémem s ním i jinými dokumenty Davida Attenborougha je, že jiné dokumenty pak působí jako chudý příbuzný a nedokážou poskytnout takový zážitek. Agitace je potřeba. Bez ní se z nádherných poznávacích dokumentů stanou jen zobrazení zaniklé historie. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama