Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 3
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (192)

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Schopnosť Kapadiu a tímu okolo neho vytvoriť z rozhovorov, prameňov a archívnych záberov tak živelné, nekompromisné a intenzívne dokumentárne filmy profilujúce jedinú výraznú osobnosť je natoľko obdivuhodná, že by mi ako divákovi nevadilo, keby venovali celú svoju kariéru len tomuto formátu. Futbal nesledujem, o Diegovi som vedel pramálo, no celé dve hodiny som sledoval jeho cestu s napätím takmer trilerového efektu, takže klobúk dolu. ()

LEGACY

všechny recenze uživatele

Velká legenda, která nás pár dní zpět opustila. Mě se věhlas této osoby tolik nedotkl, každopádně tak jak si bude moje generace navždy pamatovat Messiho a Ronaldo jako suvénně dva největší fotbalisty těchto dekád tak jejich předchůdci byl Pelé a právě Maradona. Poslední roky tohoto excentrického, ale vynikajícíího fotbalisty už nebyly žádná sláva, každopádně nemůžu mu upřít ani píď. Nejlepším fotbalistou všech dob bych jej nenazval, ale když se člověk podívá na to jak obcházel hráče a jak chytře hrál, spadne brada všem. Odešla legenda a fotbalový svět podobného hráče sotva najde, zkrátka přes všechny své vzestupy a pády Maradona zůstane pouze jeden jedinný. Gracias ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Dokument na podobné úrovni jako Amy a trochu kvalitativně za Sennou. Nepochybně to je jeden z nejvýznamnějších fotbalistů historie, ale paradoxně v dokumentu není mnoho z jeho fotbalového umění.. ruka.. nejslavnější solo. Pár záběrů ze zápasů, ale nic uplně highlightového. Vlastně mě dost překvapilo, že po fotbalové stránce to zas taková zábava nebyla a že Maradona vlastně ani tak zajímavý nebyl, tedy ne na dokument, který má přes dvě hodiny. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument mapující Maradonovo angažmá v Neapoli, kde byl na začátku přivítán jako Bůh, ale na konci to byl pro všechny pouze zrádce a podvodník. Fakt, že tu můžeme vidět různé záběry, které by díky tomuhle dokumentu třeba ani nikdy nevyšly najevo (odposlechy, Camorra...) to tu berou úplně do jiných výšin. Potěší jeho samotné začátky v Neapoli, nároďák, tahanice s Camorrou, drogová závislost, Boží ruka až po proměněnou penaltu proti Itálii, kde si podepsal ortel. Všechny části rozhodně zaujmou (i ty, které jsem nezmínil) a řekl bych, že to je více strhující než většina dnešních akčních filmů. Pro někoho je to hrdina, pro někoho zrádce... vybrat si musíte Vy. Lepší 4* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Gooool! Diegoool!" Jméno Maradona znají i lidé, kteří sledování fotbalu zase tolik neholdují. Na to zřejmě vsadil režisér Kapadia, který se probral tisícovkami hodin Maradonova soukromého videoarchivu a sestavil z toho svým způsobem zajímavý, ale ničím nevyčnívající a trochu moc dlouhý dokument o vzestupu a pádu velké sportovní hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Bývalý anglický brankář Peter Shilton řekl, že spolu s několika dalšími bývalými anglickými hráči odmítl pozvání k účasti na britské premiéře filmu, protože hráli šipky. (ČSFD)
  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)
  • Dokument obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama