Reklama

Reklama

Novoroční koncert České filharmonie 2019

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2019, 112 min

Obsahy(1)

Přímý přenos první hudební události roku 2019. Ve skladbách W. A. Mozarta, L. van Beethovena, G. Donizettiho, G. Bizeta, G. Rossiniho a dalších účinkují: P. Nekoranec – tenor a J. Mráček – housle. Českou filharmonii řídí koncertní mistr J. Špaček... Dnes již tradiční Novoroční koncert České filharmonie tentokrát představí dva vynikající mladé české umělce – Petra Nekorance a Jana Mráčka. Šestadvacetiletý tenorista Petr Nekoranec se stal 22. 1. 2017 absolutním vítězem jedné z nejslavnějších pěveckých soutěží, Mezinárodní soutěže Francesca Vinase, konané v Gran Teatre del Liceu v Barceloně. Kromě toho mu svou cenu udělil legendární pěvec Plácido Domingo a další cenu Petr obdržel také od vedení divadla Teatro Real de Madrid... Jan Mráček již během studií nasbíral mnoho významných úspěchů, ocenění v soutěžích. Pravidelně navštěvoval kurzy Václava Hudečka, což položilo počátek dlouhé a plodné spolupráce. Mezi největší soutěžní úspěchy patří 1. místo v soutěži konzervatoří 2008 a vítězství na Mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec v roce 2009. Jan Mráček se stal nejmladším laureátem Mezinárodní soutěže Pražského Jara 2010 a v roce 2014 získal první cenu v Mezinárodní houslové soutěži Fritze Kreislera. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavější program než u Vídeňáků, kteří se všemi těmi ohranými Straussy spíš nudí. Zde kromě v obsahu zmíněných též Verdi, Korngold, Wolf nebo Goldmark. ()

5tipes 

všechny recenze uživatele

Ne příliš zručně natočený koncert. Velmi konvenční snímání spíše archaického typu. Interpretačně ovšem výjimečný, technicky a světelně jako z 90. let. ()

Reklama

Reklama