Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Mladík jménem Narutani Kei je spolu s kamarádkou z dětství Song Minghua na cestě na evakuační lodi plující z pevninské Číny do Japonska. Jejich cílem je Komatsu, kde se nachází dům chlapcových prarodičů. V průběhu cesty však na jejich loď zaútočí jedna z takzvaných Zai – záhadných nepřátelských leteckých jednotek, které pomalu ale jistě tlačí lidstvo do kouta. Netrvá však dlouho a do konfliktu se zapojí i neznámý červený stíhací stroj, kterému se podaří Zai zahnat. Jenže ne bez poškození. Když se pak právě onen letoun zřítí na vodní hladinu, Kei neváhá ani okamžik a vrhne se ke stroji, aby vytáhl pilota. K jeho překvapení však v kokpitu nenalezne jen tak obyčejného vojáka, ale krásnou dívku jménem Gripen, která ho, ještě než omdlí, stihne bez jakéhokoliv ostychu políbit. Jenže proč? Mladíkovi nejde toto setkání z hlavy, a tak se rozhodne zjistit, ke komu červený stroj patří. Proto si hodlá také podat přihlášku na JASDF – japonskou leteckou akademii. Má v úmyslu stát se pilotem a jednoho dne být právě jedním z vyvolených, kterým je dovoleno se speciálními stroji létat. Konečně tak bude moci pomstít svoje rodiče. (EMIA)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nemal som veľké očakávania, už pri trailery ma lentilkovo sfarbené stíhačky absolútne odradili. Nakoniec to bolo ďaleko vážnejšie (posledná epizóda až neprirodzene temná) a lepšie, než som čo i len dúfal. Predsa by si ale seriál so svojim potenciálom, ktorý naservíroval, zaslúžil hlbšie spracovanie. Prichádzali nové námety a otázky, no žiadne základné neboli zodpovedané. Na to, ako sa to berie vážne, by som anuloval občasnú odľahčenosť. Soundtrack by som tiež nechal prerobiť, okrem nevýraznosti a opakovania sa skladieb niektoré vôbec nepasovali k situácii (napríklad v poslednom, tragickom súboji). Obecne sa mi ale Girly Air Foce páčilo a bavilo ďaleko nad očakávania. Ako bonus jeden vzdušný súboj má fajn pieseň. V prípadnom pokračovaní by sa konečne mohli ukázať tie ruské lietadlá, ktoré sa tam párkrát spomenú (prítomnosť Su-47 povinnosť!). ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly jsem i řval nadšením, jak jen mé jedenáctileté srdce sneslo, ale prostě to rychle ztratilo momentum a zvrhlo se to v konverzační frašku. Nikdy jsem tenhle žánr nemusel, ale "oledkovené" nápadné stíhačky se mi líbily, boj jako PC hra a Gripen-character, to celkem šlo, ale dalšími postavami to začalo blinkat samá klišé. Tohle je jen pro opravdový nerdy. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych si zakritizoval, že tu máme zase téma dívek, které jsou náhražkami nějakých strojů/nástrojů/věcí - v tomto případě Animy, které jsou součástí své stíhačky. Takže obecně bychom si mohli říct, že tu máme autora nadšence do armádní letecké techniky a chce se o svůj koníček podělit s ostatními a proto sem hodí holčiny a zápletku, aby to bylo zajímavé. Zprvu to zajímavé je, ale postupem se dostane do určitého bodu, kde není výkyv ani vzhůru, ale ani dolů. Takže tomu chybí jakýsi tah na branku, ale možná autoři cílí na pokračování, takže uvidíme. Akce si tu člověk asi užije nejvíc, kdy souboje jsou krásně dynamické a nejsou úplně jednočaré (že stačí zmáčknout jenom knipl a hnedka zásah, nekonečno munice nebo kosení po stovkách). Celkem iritujícím prvkem (jak už tomu u asijské produkce bývá) je naprosto nechápající hlavní hrdina, co se týče chování dívek (obzvláště v přítomnosti jeho kamarádky z dětství a ještě v tak očividných případech). Po hudební stránce jsem byl celkem překvapen celkem dynamickou hudbou a po animační stránce je to také dobré. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama