Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

otík 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v jednom ze svých nejlepších filmů. Není to kdovíjak akční film, ale je to slušně vyprávěné a když už na akci dojde, je kvalitně natočená. Dolph je tady opravdu namakaný a svaly se nestydí ukázat. Je až s podivem, jak na sobě před filmem zapracoval. Dnes už by to asi nezvládl. Hraje odstřelovače, který už má zabíjení po krk a tak se není co divit, že při jedné akci zklame. Následně je ohrožen život jeho i život jeho zaměřovatelky. V další akci už jde jen o to, aby byl odstraněn on. Jenže jeho vražedkyně (ta samá zaměřovatelka jako v předchozí akci) se do něj zamiluje a tak nezbývá než bojovat opět společně, tentokrát jen za svůj život. To, že to scénaristicky drží horko těžko pohromadě, je snad jasné (je to film s Dolphem Lundgrenem!!!), ale kamera, střih, akce i herecký výkon hlavního hrdiny jsou tentokrát velmi slušné a solidní. Co víc od Lundgrenova filmu chtít? Na DVD od Vapetu bohužel nemluví Lundgrena Pavel Soukup!!! Hudba: Stefano Mainetti ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra a já myslel že Mulcahy vystrnadí Lundgrena ze sraček. A ono ne on ho jen chvíli pozdržel nad hladinou. Čekal jsem od Mulcahyho nějakou akční pecku protože mě svýma filmama(a hlavně filmem Shadow) totálně odzbrojil a mám ho jako režiséra rád. Ale bohužel tady přešlápl a natočil úplně obyčejný béčkový film. Zato Lundgrena jsem nikdy moc rád neměl, chybý mu elán oproti třeba Van-Dammovi. A vlastně celý film je jak vycucaný z prstu. Celou dobu je to v nějaké budově kde je jeden oplzlý pán a pár dalších lidí, cože by ovšem nevadilo, už ve Smrtonosné pasti jsme se přesvědčily že stačí jedna budova pro pařádnou akci, ale toby scénárista musel umět napsat nějakou akci. Film se díky té neakčnosti neuvěřitelně táhne a já měl co dělat abych neusnul. Film opravdu za moc nestojí a jediný co se dá pozdvihnout je snad režisérova vizualita, ale jinak je to poměrně sterilní podívaná na kterou se rozhodně víckrát nepodívám. ()

Reklama

kongamato2 

všechny recenze uživatele

U mňa vrcholný film Lundgrena. Daždivý, mrakodrapmi posiati Montreal, temná prazvláštna elektronická hudba, uhrančivá Gina Bellman a svalnatý a tu aj charizmatický Lundgren. Nehovorím že tu predvádza eklatantný herecký výkon ale verím mu to. A keď z jeho úst vychádzajú rôznorodé, kvázi-filozofické, hĺbavé myšlienky a cituje napríklad citát kritického racionalistu George Santayana tak som sa dostal do extatických stavov.:D Akčných scén je pramálo ale keď už sa nejaká objaví tak je efektná, pútavá, vizuálne skvele natočená. Vidím, že lokálnej vetve radoby- intelektuálov sa tento film nepáčil ale mňa obrovský imponuje. Tak sa na mňa nehnevaj te. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nato nemáš gule!" – „To bude o chvíľu tvoj problém." Aj napriek veľmi triviálnej zápletke, ktorú scenárista musel niekoľko krát natiahnuť, resp. doslova pretiahnuť, aby mal film aspoň obligátnych 90 minút si myslím, že ide o jednu z tých lepších lundgrenoviek. Zásluhu na tom má najmä režisér Mulcahy, ktorý dokázal natočiť prehľadné a príjemne krvavé akčné scény. V rámci akčných béčok je Silent Trigger možno trochu nudný, ale stále ešte celkom stráviteľný priemer na jedno pozretie. 40 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je docela zvláětní, odehrává se to v jedné budově + to zachraňují flashbacky ze střelnice-války. Lundgren hraje dobře pár ostatních postav zaujme. Technická stránka filmu je solidní, když už jsou tu akční scény tak výborně natočené. Hudba průměr. Příběh je dobře promyšlneý, tak nakonec dávám s odř.ušima 75% = **** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Sergio Altieri neskôr na základe scenára k filmu napísal sériu troch románov s názvom „Sniper“. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 21. júla do 6. septembra 1995 v Kanade a Francúzsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama