Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý príbeh o odstreľovačovi, ktorý sa spolu so svojou pomocníčkou v budove pripravuje na nadchádzajúcu akciu. Spracovanie je ale veľmi zvláštne a rozhodne s ním nie som spokojný. Je tu stvárnená jedna noc na jednom mieste s tým, že sú tu prakticky iba dve hlavné postavy a dve menšie. Táto hlavná dejová línia sa ešte niekedy prelína s ukážkami z minulosti a myslím si, že tieto spomienky sú zaujímavejšie. Akcie tu nie je moc, ale je výborná. Súboj je tu jeden a v úplne najobyčajnejšom štýle, takže v ničom nezaujme, ale prestrelky sa vydarili. Sú výborne natočené, s dostatkom zabitých a so skvelo zobrazenými priestrelmi. Najviac sa mi páči úvodná akčná scéna v zrúcaninách s vrtuľníkom, ale poteší aj záverečná prestrelka. Herecké obsadenie je celkom dobré, Dolph Lundgren je tu v skvelej forme a v úlohe, ktorá mu veľmi dobre sadla, poteší aj jeho pomocníčka, ale dve vedľajšie postavy a hlavne otravný strážnik sú úplne zbytočné. A skutočných záporákov tento film prakticky ani nemá, je to len niekoľko bezmenných vojakov. Réžia nie je najhoršia, ale pri tomto scenári sa ani nemôže moc prejaviť a technická stránka je vydarená. Veľká škoda, Lundgren v skvelej forme, výborne zvládnutá akcia a viac než dostatočná technická stránka, ale ten scenár to veľmi kazí. Mohol to byť jeden z Lundgrenových najlepších filmov, ale miesto toho je to len priemer. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 62%. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nato nemáš gule!" – „To bude o chvíľu tvoj problém." Aj napriek veľmi triviálnej zápletke, ktorú scenárista musel niekoľko krát natiahnuť, resp. doslova pretiahnuť, aby mal film aspoň obligátnych 90 minút si myslím, že ide o jednu z tých lepších lundgrenoviek. Zásluhu na tom má najmä režisér Mulcahy, ktorý dokázal natočiť prehľadné a príjemne krvavé akčné scény. V rámci akčných béčok je Silent Trigger možno trochu nudný, ale stále ešte celkom stráviteľný priemer na jedno pozretie. 40 % ()

Reklama

kongamato2 

všechny recenze uživatele

U mňa vrcholný film Lundgrena. Daždivý, mrakodrapmi posiati Montreal, temná prazvláštna elektronická hudba, uhrančivá Gina Bellman a svalnatý a tu aj charizmatický Lundgren. Nehovorím že tu predvádza eklatantný herecký výkon ale verím mu to. A keď z jeho úst vychádzajú rôznorodé, kvázi-filozofické, hĺbavé myšlienky a cituje napríklad citát kritického racionalistu George Santayana tak som sa dostal do extatických stavov.:D Akčných scén je pramálo ale keď už sa nejaká objaví tak je efektná, pútavá, vizuálne skvele natočená. Vidím, že lokálnej vetve radoby- intelektuálov sa tento film nepáčil ale mňa obrovský imponuje. Tak sa na mňa nehnevaj te. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Akční film s akčním hercem bez akce. Víte, když si pustím film s Dolphem a ještě s takovým obalem, tak čekám akční, hloupou jízdu. Zde mi chybela akce a jízda. Bylo to jen hloupé. Slušnej začátek. Průserovej střed. Především Dolph VS magorskej securiťák... No ten securiťák měl aspoň koule. Ale nikomu se z něj nepodařilo udělat zdroj strachu, nebo aspoň čehokoliv co vyvolá emoce. Takhle troubovitýho hlavního hrdinu jsem dlouho nezažil. Elitní zabiják připoutá borce na záchodcích? Zajímavé. Ne kecám - je to hloupé. 40 procent a to ani nvm proč. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak komu se poštěstí během zabijácké mise ojet svého pozorovatele (zvlášť když je to žena), že pánové? V akčních filmech nic nemožného a ostřelovač Dolph Lundgren to štěstí měl. Nepředvedl zrovna nejhorší výkon a přestože tento kousek není žádná pecka, tak závěrečná pasáž byla vcelku slušná + bitka se zfetovanou ochrankou. Gina Bellman stála ve své době za hřích…Jinak je tohle ale jen dosti průměrná záležitost s několika světlými okamžiky, ale jako celek nic extra. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od 21. júla do 6. septembra 1995 v Kanade a Francúzsku. (m.a.t.o.)
  • Pracovný názov filmu bol Algonquin Goodbye, čo je ironický odkaz na hotel Algonquin v New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama