Reklama

Reklama

Detainment

Krátkometrážní / Drama
Irsko / Velká Británie, 2018, 30 min

Obsahy(1)

Dva desetiletí chlapci jsou zadrženi policií kvůli podezření z únosu a vraždy batolete. Příběh je založený na skutečné události a na přepisech rozhovorů v rámci případu Jamese Bulgera, který v roce 1993 šokoval celý svět a dodnes budí rozhořčení v britské společnosti. (iShorts)

Recenze (5)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Strašný a ohavný čin, o kterém jsem si myslel, že jsem jej už dokázal úspěšně vytěsnil z paměti. Četl jsem si tento hrůzný akt před svým odletem do Liverpoolu v 2016 a nyní jsem se rozpomenul. Co vedlo malé kluky k vraždě je otázkou, co vraždě předcházelo je ale jasný důkaz o naprosto zkaženosti a zlobě, kterou v sobě měli. Liverpool má krásné centrum, historii spojenou s Beatles a fotbalem, je to ale rovněž místo kriminálních živlů, drog a no-go zón, takže bych si tentokrát před odletem raději zkontroloval statistiky. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt pecka a snad i jeden z nejlepších krátkých filmů vůbec. Skvělé herecké výkony obou chlapců, především "Jona". Je to napínavé, děsivé, strhující a navíc s fungující návnadou v podobě "podle skutečné události". ()

Reklama

horovska 

všechny recenze uživatele

Drsný film založený na skutečné události. Vražda dítěte spáchaná ,,pro zábavu” dvou desetiletých kluků nahání husí kůži. Výpovědi chlapců svědčící o brutalitě činu, zděšení zoufalí rodiče, vše naservírováno s velkou dávkou uvěřitelnosti. Skvělý herecký výkon malého Jona. Bude těžké to vypudit z hlavy.... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to spíš bolestivé než úžasné, tak jako snímek detske hřiště, jestli je to film nebo kraťas, zrovna bolest téhle skutečnosti nedokáže snad ani dát rozumný komentář. Prostě nepříjemná věc. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Vincent Lambe nepožádal o svolení rodičů Jamese Bulgera, aby natočil tento film. Film byl vytvořen bez jejich souhlasu. (vojacekr)
  • Film byl nominován na Oscara. Rodiče Jamese Bulgera poté odsoudili režiséra za humanizaci vrahů, kterými byli Jon Venables a Robert Thompson. (vojacekr)

Reklama

Reklama