Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hawkeye se dozví, že civilní doktoři ve Státech vydělávají na válce velké peníze, a rozhodne se požadovat na armádě peníze za své doktorské služby. Mezitím Charles demonstruje americké lékařské schopnosti třem korejským medikům. (TV Nova)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvadsiata štvrtá epizóda z ôsmej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá "Back Pay" (Cena vojny). Doktor kapitán Benjamin Franklin Hawkeye Pierce si v novinách prečíta aké vysoké zárobky majú súkromní lekári, ktorí ordinujú v Spojených Štátoch Amerických. On bol odvedený a musí za mizerný žolt v príšerných podmienkach slúžiť v armádnej mobilnej nemocnici. Príde mu to nespravodlivé, a preto vyčísli svoj ušlý zisk. Tvrdohlavo požaduje armádu, aby mu vyplatila peniaze, na ktoré ma nárok. Major Charles Emerson Winchester III. sa stane inštruktorom trom juho-kórejským doktorom. ***** ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znám starý Libanonský způsob jak vám ulevit.Tak ho vyzkoušej na starém Libanonci :-) Charles (David Ogden Stiers) ve své bohorovnosti přejmenuje tři korejské lékaře na "Moe, Larry and Curly". Jedná se o skupinu The Three Stooges zaměřenou na americký vaudeville a komedii. Aktivní byli od roku 1922 do roku 1970. Natočil na 190 krátkých filmů. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To jo voodoo"  :-))  Winchester je ve chvílích kdy něčím trpí nejvíc okouzlující ha ha. A pan Molčík mu v tom svým hlasem naprosto geniálně vypomáhá... A seržant Rizzo se pomalu představuje. Krom Klingera, který se z vedlejší postavy časem propracoval na jednu z hlavních postav, se také Rizzo "vypracovává" na jednu z nejlepších vedlejších postav. Když se na scéně objeví, je o zábavu postaráno.  "Vymlátil to ze mě, kapitáne" ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že korejská lidová medicína pomáhá stejně jako vědecká americká, z předchozích dílů už víme. Ale snaha Hawkeye vystavit armádě účtenku za odvedené služby, to byla dobrá novinka. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Podle tehdejších zákonů byla provedená léčba akupunkturou ilegální. Teprve v roce 1975 povolil americký senát praxi akupunktury, ale pouze na základě předchozí diagnózy nebo doporučení licencovaného lékaře, chiropraktika nebo zubaře. (sator)
  • Charles (David Ogden Stiers) ve své bohorovnosti přejmenuje tři korejské lékaře na „Moe, Larry and Curly“. Jedná se o skupinu The Three Stooges zaměřenou na americký vaudeville a komedii. Aktivní byli od roku 1922 do roku 1970. Natočil na 190 krátkých filmů. (sator)

Reklama

Reklama