Reklama

Reklama

Delhi Crime

(seriál)
  • Indie Delhi Crime (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Dillí je v šoku z hromadného znásilnění. Náročné pátrání po pachatelích probíhá pod vedením zástupkyně ředitele policie Vartiky Chaturvedi. Podle případu Nirbhaya 2012. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (51)

zette 

všechny recenze uživatele

Byt policistou v Dilli asi nikdo nechce... Ale i tam to nekdo delat musi. Myslim, ze povedeny serial o jednom trestnem cinu. Ktery zvlast v Indii nebude nijak ojedinely, bohuzel. I mimo Bollywood je indicka tvorba sva a nektere momenty mohou byt pro evropskeho divaka usmevne, je zde ale i cela rada velmi dobrych zaberu, myslenek a dialogu. Po technicke strance nelze nic vytknout, ma to spad, atmosferu i dobre herecke vykony. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zejména díky Netflixu jsem v posledních měsících viděl seriály z různých končin světa. Teď se mi o zábavu postarali pračlověci, jejichž policajti vodí vězně místo v klepetech za ruku, princip práce se sádrou jim musí osvětlit obsluha drogerie, a pokud se do toho opřou, seženou za pár týdnů za účelem sběru důkazů i fotografa. Cením si upřímnosti tvůrců tohoto indického seriálu, jejich země je kvůli přelidnění skutečně v takové prdeli, že musí vzít případ jedné na následky znásilnění umírající holky každého diváka za srdce. Já budu patrně ta výjimka potvrzující pravidlo. Bylo mi to jedno v podstatě od začátku, dlouho jsem si myslel, že se půjde i po něčem jiném a větším, po většinu času, když jsem zrovna nekroutil nevěřícně hlavou nad poměry, ve kterých tam žijí, jsem se u toho nudil. Nedoporučuji nikomu, je to naprostá ztráta času. Na těch aktuálních 84 procent nedejte, hodnotí to tady snad nějací Indové, nebo nějaká jiná podobná diagnóza. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tenhle případ brutálního znásilnění propíral celej svět a myslím, že ho seriál velmi citlivě zrekonstruoval. Povaha zločinu byla šokující sama o sobě, ale jinak se zase tak moc nešokovalo. Vyšetřování se obešlo bez superpolicajtů, stříleček a dějovejch zvratů. Všechny divácký empatie režisér jednoduše hodil na záda těm utahanejm a nevyspalejm policajtům, a i když jak bylo známo to neskončilo št'astně, jejich mravenčí úspěch jsem si vychutnal. Holt skvělej oddíl, kterýmu dominoval nadlidskej výkon tý DCP vrchní policajtky. Jednu hvězdičku přidávám za to, že ti kluci policajtský ani jednou nevytáhli policejní pouta. To je frajeřina! Není ovšem od věci si přečíst, kolik let se případ ve skutečnosti tahal po soudech. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Exotický indický procedurální krimi seriál coby sonda do bezútěšné reality indického hlavního města Dilí na pozadí seriálové rekonstrukce otřesného činu z roku 2012...práce a status quo indické policie jsou tedy opravdu našimi západními kritérii jen ztěží uchopitelné - bytí vyšetřovaných, opakované vypínání elektrického proudu na policejní stanici kvůli neplacení elektřiny, několikadenní přesčasy bez spánku a odpočinku, služební auta ze 60. let, když už tedy policisté ve službě nemusí jezdit vyšetřovat autobusem či rikšou, jelikož indická policie strádá nedostatkem benzínu...k tomu připočtěme povstalecká území ovládaná komunisty a hromadná znásilnění coby běžný trestný čin a máme tu skutečné peklo na zemi...Indie z odvrácené strany... ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Aké zbrane? Stačia palice. Aké putá? Stačí chytiť za ruku. Aká forenzná analýza? Stačí pohrabať sa kadekde... Psychicky narušení cvoci tu vždy boli a budú, ale nie je vždy zvykom, aby sa k nim pridávali ostatní haljzli (haljzli píšem preto, lebo si myslím, že nik ďalší z tých ostatných piatich nebol cvok, skrátka boli iba hajzli). Dobre, India - vegetariáni, k zvieratám sa asi správajú lepšie, ako k ženám. Zasratí hinduisti, kurwa celý svet kýva hlavou zhora nadol, keď s niečím súhlasí, iba drbnutí cigoši kývajú zľava doprava, akoby im hlava išla odpadnúť. Dohodnuté manželstvá, objetivizácia žien, korupcia v každom sektore... Vidíme tu iba jeden prípad z mnohých (stavím sa, že mrte rovnako brutálnych je zatajených). V rámci toho, že India má 1,3 miliardy obyvateľov... Na Slovensku máme halzlov tiež, ale tam ich je así oveľa viac... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnej udalosti z roku 2012 a pomerne presne opisuje povahu zločinu aj osudy obetí a útočníkov. Praktikantka fyzioterapie Jyoti Singh, ktorá bola napadnutá v súkromnom autobuse, po dvoch týždňoch podľahla svojim zraneniam. Hlavný útočník bol neskôr nájdený mŕtvy vo vyšetrovacej väzbe, jediný mladistvý účastník zločinu bol odsúdený na tri roky a ostatní boli popravení. Tento prípad otvoril všeobecnú diskusiu o nedostatočnej ochrane indických žien a prispel k zmene niektorých indických zákonov týkajúcich sa sexuálnych deliktov. (lemonova)

Reklama

Reklama