Reklama

Reklama

Delhi Crime

(seriál)
  • Indie Delhi Crime (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Dillí je v šoku z hromadného znásilnění. Náročné pátrání po pachatelích probíhá pod vedením zástupkyně ředitele policie Vartiky Chaturvedi. Podle případu Nirbhaya 2012. (Netflix)

Recenze uživatele rublik05 k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

Opravdu velmi drsná kriminálka, jejíž největší předností je neuvěřitelná autentičnost a pochmurná, místy až mrazivá atmosféra, čímž perfektně vyniká nevlídné prostředí indického města Dillí, které zatím není filmařsky až tak profláknuté, tím pádem je velice atraktivní a musím potvrdit, že se jedná opravdu o mimořádnou podívanou. Už od samého začátku mě naprosto uhranula ta syrovost a drsnost, s jakou je tato kriminálka natočena. Veškeré dění působí maximálně uvěřitelně, sázka na do jisté míry neznámé herecké tváře tvůrcům rovněž vyšla, víceméně všichni podávají dobré výkony, nikdo zbytečně nepřehrává a jednotlivé role jsou tak realistické, až z toho místy docela mrazí. K samotnému příběhu se ani nechci nějak zvlášť vyjadřovat, doteď mi nejde do hlavy, že se vlastně jedná o reálný případ a upřímně je mi z toho stále na zvracení. Na druhou stranu oceňuji, že se tvůrci nebáli nenásilnou formou poukázat na společenské a sociální problémy, s kterými se Indie dlouhodobě potýká. Vůbec jsem třeba nepochápal mizernou úroveň tamní policie a celkově bezpečnostních sborů, což je v kombinaci s nefunkční justicí a neustálým vměšováním politiků opravdu děsivý a člověk si v takových chvílích uvědomuje, že se v té naší banánové republice zas až tak špatně nemáme. Co se týká zpracování, zde bych ocenil propracovanější nasvícení a celkově lepší kameru. Jinak jsem ale nadmíru spokojený, seriál hravě strčí do kapsy drtivou většinu současné západní produkce v daném žánru. Jasný důkaz, že i z Bollywoodu může přijít kvalitní a především nevšední filmařský zážitek. Pakliže jsou mé informace správné a Netflix chystá další sérii, zlobit se rozhodně nebudu. 9/10. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Druhá série Delhi Crime je kvalitativně v podstatě srovnatelná s předchozí sérií, opět se jedná o poměrně obstojně natočenou kriminálku s nesmírně drsnou a podmanivou atmosférou, postavy jsou dobře zahrané, herci působí přirozeně, zkrácení na pět epizod mi vůbec nevadilo, naopak mi série přišla o něco svižnější. Příběh mi naopak přišel malinko slabší, nebyl až tak emocionálně silný a znepokojující, samotným postavám a jejich určitému rozvoji je zde dán minimální prostor, v menší míře se také poukazuje na společenské problémy, na druhou stranu se alespoň víceméně vše točí jen a pouze okolo případu a nikdo se nezaobírá zbytečnostmi. Za mě znovu spokojenost, druhá série mě bavila, pomaličku se už začínám sžívat s jednotlivými postavami, třetí sérii tudíž už netrpělivě vyhlížím. 8/10. ()

Reklama

Reklama