Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Redík 

všechny recenze uživatele

Seriálová klasika a povinost každého dítěte vidět alespoň několik dílu tohoto skvostu. Tvůrci William Hanna a Joseph Barbera snad ani netušili jakou perlu vypustili do světa, když v roce 1940 uvedli první díl Toma a Jerryho. Od té doby jsme mohli vidět desítky a desítky kouzelných, poučných, vtipných animovaných dobrodružství. Pokud mám mluvit za sebe tento "seriál" mě provázel celým dětstvím a i proto se stal pro mě nejlepším animovaným počinem minulého století. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom a Jerry patří k animovaným klenotům naší doby. Je neuvěřitelné, že tohle začalo vznikat už v roce 1940, tedy v době, kdy se ve vodách Atlantiku proháněly nacistické ponorky. Skvělé krátké příběhy o tom, jak si kočka chce vyšlápnout na drzou myšku od té doby obletěly svět a dodnes je děti milují. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, klasika, na které jsem vyrostl. Nikdy nezapomenu na mého dědu, který se u Toma a Jerryho chechtal snad víc jak já. Někdy jsem se možná víc než tý povedený dvojce smál právě jemu :-).....Kdysi jsem četl interview s nějakým kritikem, který tvrdil, že T&J není pro děti, protože je v něm moc násilí. No docela bych mu přál (jestli je ještě živ), aby viděl na co koukají děti dnes. Za Toma a Jerryho jsem rád, jako dítě bych se neměl komu škodolibě smát (a tím myslím Tomovi). No a ta písnička od Zagorky :-), ještě dnes si jí někdy dám (třeba ve vaně :-D). ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry sprevádzali celé moje detstvo a ja jednoducho musím siahnuť po najvyššom ohodnotení. Priznám sa však, neraz som držal palce práve Tomovi a keby sa mu aspoň v jednej časti podarilo tú prefíkanú myš chytiť a zožrať, nemal by som už absolútne nič, čo by som mohol tomuto seriálu vyčítať. (95%) ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Před cesto do školy ( ještě když jsem chodil na ZŠ 1- 4 (asi) a školky ) TOM A JERRY , po cestě ze školy TOM A JERRY. Tenhle seriál jsem si zamiloval jako dítě , a mám ho rád i ted. Už jsem sice seriál delší dobu neviděl , ale vždycky když běží v TV nový film TOM A JERRY tak se koukám. Jako dítě jsem mě spoustu časopisů s těmito animáky , a koukal jsem se na seriál každý den. V každém díle jsem se rozesmál , a užíval si ho až do konce. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Tom v seriálu zemře celkem desetkrát, nejčastěji v důsledku exploze zábavní pyrotechniky nebo jiných výbušnin. Jednou také spolu s Jerrym spáchá sebevraždu (v epizodě Blue Cat Blues). (vojtaruzek)
  • Tomův výrok: „Don't you believe it,“ je narážkou na rozhlasový pořad téhož názvu. (Scottman)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno