Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nějaké ty pubescentní výlevy a nulový progres nás zavedl do bodu, kdy člověk hledí na takové nic, které nám chce ukázat kriminální drama v pohledu mladších generací. Trochu podobný případ jsem měl u Unbelievable, ale tam to dopadlo dobře. Zde se to nedá po druhém dílu vydržet. Adept na nejhorší seriál roku bychom alespoň měli. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál. Švédsko 2019 🙂 . Kriminálna dráma, ktorá ukazuje príbeh čo sa vlastne stalo ale aj súdny proces. Seriál má 6 časti, každá má okolo 50min. Jediné mínus, ktoré vidím je, že ukázali v podstate hneď na začiatku časť príbehu pri, ktorom som si myslel, že obvinená to spravila naschvál... Postupne sa ale dozvedáme celú pravdu. Posledná časť má milo prekvapila... 🙂 Herecké výkony sú dobré. Strih je na mňa moc rýchly hlavne pretože najprv ukážu príbeh potom súdnu sieň a o min zase príbeh. Mohli to trošku menej prehadzovať ale inak ok. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Odporúčam každému kto má rád švédske kriminálky. 🙂 ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tekutý písek má silný námět, ale mně zkrátka v tomto počinu nesedlo dost věcí a tak jsem se jednak místy celkem nudila a druhák jsem se fakt těšila, až to dokoukám (chtěla jsem fakt vědět, jak to bylo). Poslední dvě epizody jsem chvilkami trochu posouvala děj dopředu, ale na to, že jsem myslela, že to proklikám celý, to nakonec nebylo tak hrozný. Rozhodně to není můj šálek čaje - teď myslím tématem a pustila jsem si to kvůli účasti Felixe Sandmana, který mě moc bavil v Na Vánoce u našich... nebo tak nějak se to jmenovalo. Ale ty brďo... tady to byl takovej labil, že si nejspíš ty Vánoce budu muset pustit znovu, abych z něj zase udělala sympaťáka. :D Doufám, že se mi to ještě podaří!! Jinak bych uvítala víc severské atmosféry a rychlejší tempo vyprávění. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Verím villon17. Hlbší ponor do postáv a väčšia nejednoznačnosť tu chýbali aj bez toho, aby som vôbec tušil, že je to podľa predlohy. Ale ako seriál na vrchole vlny seriálového "boomu" to dopadlo dobre. Hlavne tá rodičovská tragédia, aj keď na ňu nebol kladený žiaden extra dôraz, zasiahla naplno... (SPOILER P.S.: Komu príde rozhodnutie súdu až príliš mierne, ten asi nesledoval sudkyňu práve najpozornejšie. Ja som si tu babu všímal od prvej chvíle, bola ako postava perfektná a tak som bol prekvapený minimálne. Taký detail, ktorý poteší.) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Maja: „Pracoval ste na pohřbech?“ Kňaz: „Ano, pracoval.“ Maja: „Je to těžké?“ Kňaz: „Někdy ano. Někdy je to krásné. Koneckonců, sme lidé. Musíme truchlit. Je na nich něco krásného, téměř osvobozujícího.“ Nebyť posledných dvoch dielov, táto miniséria by odo mňa dostala len tri body. V čom bol problém? Vo mne... Po desiatich minútach som zistila, že pozerám na seriál, ktorého knižnú predlohu som čítala asi pred rokom. V pamäti vám zostanú pocity, ktorá vyprodukovala vaša fantázia. A tie sa nezhodovali s poňatím švédskych tvorcov. Možno zo všetkých postáv mi najviac prekážala Maja (podľa knihy som si pamätala jej počínanie logickejšie a menej zmätené), okrem toho jej vrúcnemu vzťahu s malou sestrou tu nebolo dané dostatok priestoru. Postoj jej rodičov ma vo filmovej podobe rozčuľoval a zarážal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)

Reklama

Reklama