Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Milwa 

všechny recenze uživatele

Drama nastolující otázku jak moc jsou odpovědní rodiče za své děti až příliš rychle vržené do reálného světa. Nevyzrálá holka je za asistence vlastních rodičů v 17 hozená do rodiny dvou manipulátorů a po finálním SPOILER: manipulativním pokusu o sebevraždu definitivně propadá pocitu viny. Nikdo z její "rodiny" a okolí ji nedokáže pomoct.... Rodiče jí v tom nechali od samotného počátku. Být zodpovědný je v 17 opravdu těžké a v disfunkční milionářské rodině s klukem, kterého nedokážete opustit snad i nemožné... Neumím si představit, že by mě rodiče v 17 nechali samotnou bydlet s klukem po cca týdenní známosti! Nikdy si nevšimli co jí je? Že je smutná? Šla maminka za ní když jí řekla "nikdy se mě ne zeptáš na nic důležitého"? Chudák holka, byla zmatená, potřebovala pomoct a všichni ji viděli jako silnou co to dá sama. Nemožné.... A rodiče tam být měli a nebyli. Herecké výkony skvělé, jen scény u soudu více seriálové než reálné. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Uff, trošku zdlouhavé to bylo, ale u Švédů s tím musí člověk prostě počítat. Zajímavá dramatický podívaná, kdy na začátku se stane co se stane, vyvstane mnoho otázek a s flashbacky a postupným vývojem postav se pomalu rozplétá děj. S citem zde i našla chvíle pro otázku imigrace. Jak už zde psalo více uživatelů, iritovalo mě to nelogické chování Maji..Láska je slepá, ale až tak? Z chytré holčiny se stane arogantní zlatokopka, které se nechá slepě ovládat bohatým frackem, na nic se neptá a má strach mu cokoli říct...Ale těch 7/10 zasloužene. ()

Reklama

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Tekutý piesok, alebo ak chcete Quicksand, je prvý švédsky seriál od Netflixu, hodnotenia to malo pomerne vysoké..., ale priznám, čakal som viac. Príbeh študentky zo švédskej smotánky, ktorá je obžalovaná z vraždy, spoluúčasti na vražde a nabádania k vražde je natočený na základe knihy. Nechýbajú klasické severské prvky, pomalšie tempo. Postupné odhaľovanie cez flashbacky celého príbeh, ktorý vyvrcholí súdnym procesom – veruže nič nové a aj napriek výbornému hereckému výkonu hlavnej predstaviteľky Hanny Ardéhn (za túto úlohu získala švédsku cenu Kristallen – ako v Česku Český lev - v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe) a švédskej hviezdy Davida Dencika (úloha právnika Sandera) mi to celé akosi nesadlo. Nie je to vyslovene zlé, dokonca v tom nachádzam aj skryté odkazy - tu neberiem ako chybu ani to, že prečo sa inteligentná baba vrátila do toxického vzťahu – toto bol jeden zo skrytých odkazov, pootvorila sa tam aj téma migrácie a nálady v spoločnosti, ale celkovo mi to študentské prostredie nebolo blízke – asi to bude tým, že stárnem, heh. Vidieť sa to určite oplatí, ale nie je to nič výnimočné. P.S.: Postava Sebastiana v podaní Felixa Sandmana mi bola vrcholne nesympatická. P.S.2: Niekto tu písal, že by túto knihu stačilo sfilmovať, nemusela byť z toho miniséria, a s týmto úplne súhlasím. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní postavy, Maja jako namyšlená fifina a sociopat Sebastian ostříhanej podle kastrólu. Mé sympatie k nim zůstaly tudíž na bodu mrazu. Jinak seriál šlapal na jistotu, školní střelba, domácí i sexuální násilí, všichni včetně dospělejch prdlouši, prostě samý atraktivní témata. Nejvíc za ušima měl tak Majin obhájce, díky kterýmu nebudu závěrečnej verdikt raději komentovat. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve škole se začalo střílet, na zemi v krvi leží jedna studentka, během chvíle přijedou policejní složky včetně záchranářů, nikdo neví co se stalo, všude okolo mrtvé. Po ohledání místa činu je studentka ve vazbě a obžalovaná z několika závažných činu, hrozí jí desítky let za mřížemi. Nevíme co se stalo, ani proč, jen víme, že tam zůstala jedna zdrcená mladá holka. A tak začíná pouť plná soudních líčení, získávání důkazů a odhalování záhadné střelnice ze školy, vzpomínky na život studentky, seznamování s postavami a získávání souvislostí s tím spojené. Každým dílem zjišťujeme fakta a vidíme, co se vlastně stalo, proč a co tomu předcházelo. Od začátku až do parádního finále. Tohle je další luxusní počin, který sledujete se zadrženým dechem s místy mrazivými a emočně drtivými momenty. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)

Reklama

Reklama