Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

villon17 

všechny recenze uživatele

Po skvělé knize přichází neméně skvělý seriál, který byl napínavý od začátku do konce, ačkoli jsem věděla, jak to dopadne. Nebudeme si nic nalhávat, knížka je ještě o něco lepší, Maja déle nejednoznačně zařaditelná, postavy propracovanější a jejich úlohy důležitější, ale i tak jsem všech 6 dílů zhltla jedním dechem. Herci, děj, budování napětí, odhalování minulosti, všechno to fungovalo. ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Bavila ma atmosféra seriálu- zbohatlickí teenageri a ich svet v znamení divokých párty, dovoleniek na jachtách, zaujímavých aktivít a užívaní si života, ktoré potom odhalí aj tienistú stránku toho všetkého..a že vlastne všetko čo sa zdá na pohľad dokonalé vám šťastie neprinesie a nesie sa to ruka v ruke s nezáujmom blízkych, citovým chladom a so vzťahmi, ktoré vlastne neexistujú..plus (mám rada všetko európske a hlavne škandinávske), páčili sa mi flashbacky, výber hercov aj spôsob spracovania- divák je tak nejak prirodzene "lapený" dejom, a s každou epizódou dychtivo čaká na rozuzlenie. A to keď prišlo, tak spolu s ním prišla aj troška sklamania (preto tá hviezdička dole), akoby som čakala niečo prepracovanejšie a s väčšou pointou či nápadom. Záverečná "pravdu odkrývajúca" scéna trvala "5 sekúnd" a bolo...a o tom výslednom rozsudku by sa dalo tiež celkom slušne polemizovať! ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní TV prdukce, která poukazuje na toxický vztah mladých lidí, jenž vyústí v tragédii. Právě vztah Maji a Sebastiana patří k přednostem seriálu, což už nelze tvrdit o násilném činu, který částečně postrádá logiku (např, chybí forenzní vyšetření vypálených kulek aj.). Celá vězeňská část pak ztrácí na dramatičnosti i díky dlouhé stopáži jednotlivých epizod. Pár věcí je podáno zkratkovitě a jsou jen řečeny u soudu jako vliv médií na svědectví. A tým obhájců mi už nesednul vůbec, klidně to mohlo zůstat u jednoho. Ale jako varování nebo poučení, kam se může dostat "slepá láska" , nabídnutá story funguje dobře. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál. Švédsko 2019 🙂 . Kriminálna dráma, ktorá ukazuje príbeh čo sa vlastne stalo ale aj súdny proces. Seriál má 6 časti, každá má okolo 50min. Jediné mínus, ktoré vidím je, že ukázali v podstate hneď na začiatku časť príbehu pri, ktorom som si myslel, že obvinená to spravila naschvál... Postupne sa ale dozvedáme celú pravdu. Posledná časť má milo prekvapila... 🙂 Herecké výkony sú dobré. Strih je na mňa moc rýchly hlavne pretože najprv ukážu príbeh potom súdnu sieň a o min zase príbeh. Mohli to trošku menej prehadzovať ale inak ok. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Odporúčam každému kto má rád švédske kriminálky. 🙂 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snáď jedinou vadou a dôvodom pre "iba" štvorhviezdičkové hodnotenie je fakt, že posledné dva diely sú o dosť intenzívnejšie ako prvé štyri, ktoré obsahujú sem tam aj nejakú tú vatu, ale pri záverečnom účtovaní to ani nebudete brať do úvahy. Tekuté piesky sú veľkou emocionálnou bombou, skvele dramaturgicky vyskladanou a napísanou. Otvára viaceré témy, avšak ak tu máme napríklad prisťahovalcov, tak aj tak sú v centre pozornosti vzťahy, respektíve ich nefunkčnosť. Na začiatku všetkého bolo kedysi jedno nevydarené manželstvo a v podstate všetko zlo je len následkom jeho zlyhania. Ale chyby môžeme hľadať aj u Majiných rodičov, v médiách, ale najmä dobe, v ktorej je prvoradou hnacou silou túžba si užívať život naplno bez akejkoľvek zodpovednosti, napríklad aj za výchovu svojho syna. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)
  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama