Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, co bylo devátou sérii, tak u mě s desátou zavládla naprostá spojenost a návrat do starých kolejí. Sice ještě neovládám hlášky tak automaticky, jako z prvních osmi sérií, ale to se časem poddá. Takže návrat k seriálu po dlouhé době byl nakonec dobrý nápad, byť to tak u devátá série vypadat nemuselo. A já bych ji nejradši zrušil... byť pár věcí se tam taky najde. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se tahle nesourodá parta objevila Zpátky na Zemi, byl jsem skálopevně přesvědčený, že jde o jejich poslední dobrodružství, které má trpaslíkovské eskapády symbolicky zakončit na trochu vážnější notu. K desáté sérii jsem proto přistupoval zatraceně nedůvěřivě, ale o to raději jsem, že šestice nových epizod minulé intermezzo neznevažuje, ale jen přeměňuje do zastavení, které nakoplo Listera k obnovení starých snah a tužeb. Zkusit navázat na ducha příhod, který se poprvé objevil před více než čtvrtstoletím, tak bylo obrovský riskem, který naštěstí vyšel. Zápletkami se sice polovinu času jede jen na půl plynu, ale ve chvíli, kdy se začnou průběžné vtípky komplikovat a hlášky gradovat, je to zase síla. I díky epizodě Citrony, kterou bych možná zařadil mezi vůbec nejlepší z celé historie seriálu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to horší, než původní Trpaslík. O mnoho zřejmě ne. Poslední dva díly už mi sice přišly lehce slabší, ale to nevadí, odpuštěno. Proč dávám jen čtyři hvězdičky, když to není horší? Ony totiž jednotlivé díly Trpaslíka mi nikdy nepřišly tak "kulervoucí", že bych se smál, až bych z židle padal. Mám moc rád ten seriál jako celek, ale šest dílů z tohoto mého velmi oblíbeného celku na pět hvězd nestačí, k tomu je potřeba dílů 48. ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krom zbytečně přemodernizované lodě ani není co bych vytknul. Humor opět nabral na obrátkách jako ve starých dílech a skvěle jsem si to užil. Oproti 9. řadě musím uznat, že se tvůrcům podařilo natočit skvělé zakončení seriálu a proto dávám 5 hvězd. Oblíbené části: Los, Ježíš. PS: Nevím jeslti někdo postřehl, ale chyběl mi tam trochu Holly! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotní nadšení z této série bylo hodně zjevné. A to i přesto, že jsem ji na poprvé viděl v originálním znění, což pro mě byl docela šok. Následně jsem čtyři roky tuto sérii nechal odležet, abych se k ní vrátil a pomalu se namlsal na jedenáctou a dvanáctou sérii, která přijde co nevidět. Tentokrát jsem si to mimochodem užíval už s dabingem.. V tu chvíli jsem si uvědomil, že dabing tomu dodá opravdu hodně. Hlavně to kouzlo minulosti, při kterém jsem si přišel jak v šestnácti letech na gauči při prvním seznamování s Červeným trpaslíkem. A i přesto, že tato série má hodně hluchých míst, kde se čistě jenom blafe a blafe, pořád tu jsou epizody Citróny a Začátek, kde ta první je to nejlepší, co Trpaslík nabídl a ta druhá pro změnu předvádí, že tenhle seriál rozhodně nepatří do šrotu. Zbylé díly jsou sice výplň, ale i tak mě dokázaly ukojit. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Dálkový ovladač k omlazovací sprše je ve skutečnosti laserový dálkoměr. (Wade)

Reklama

Reklama