Reklama

Reklama

Jak se fotí... - Série 2 (2019) (série)


Benátky (S02E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Rádi cestují a rádi fotí. Jak ale pracovat s fotoaparátem profesionálně, aby snímky z cest skutečně stály za to? Jan Šmíd, který nás Benátkami provází, požádal o rady kamaráda, fotoreportéra Jana Šibíka. Město jako umělecké dílo, náměstí, chrámy a baziliky, paláce pospojované vodními kanály, gondoliéři… To vše právě v čase unikátního benátského karnevalu. Jak ideálně fotit karnevalové masky na ulicích? V jaké kompozici? Jak zachytit práci gondoliérů, život království „na vodě“, náměstí Svatého Marka, mosty, sochy, anebo interiér slavné kavárny? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Benátky nemám rád, při cestě na jih se jim lze málokdy vyhnout. Druhou návštěvu jsem byl v moderním městě, třetí na pláži na severu a čtvrtou spal na karimatce na parkovišti před autobusem, než se ostatní vrátí. Nejméně třikrát za den tam připluje rekreační loď velká jak panelák a 5 tisíc lidí se z ní vyvalí na celý den ke kanálům. Koupí si sotva zmrzlinu a zanechají dost odpadků. Přesto se tento díl dal příjemně strávil ve společnosti obou protagonistů a hlavně inspirativních rad fotografa Šibíka. Maska "morového doktora" by dnes vyděsila v době koronavirové pandemie každého. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě první díl tohoto seriálu, který jsem viděl. Fotograf si schválně vybral dny, kdy je v Benátkách karneval. A tak kromě těch nejhezčích staveb z Benátek může ještě k tomu fotit krásné, bohaté masky, které mu samy pózují a fotky ještě zdokonalují. Fascinující epizoda. [10. hodnocení, 4. komentář, -%] ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama