Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 5 (1963) (série)


Nightmare at 20,000 Feet (S05E03)

(epizoda)

Recenze (9)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární epizoda, která má všechno potřebné: Vynikající scénář Richarda Mathesona, perfektní atmosféru, dobré herce (William Shattner se po skvělém Nick of Time ocitá v Zóně soumraku už podruhé) a budoucího režiséra jednoho z nejlepších horrorů všech dob (Omen), tehdy začínajícího Richarda Donnera. Jen v jedné věci tahle Noční můra ve výšce 20 000 stop selhává. Alespoň tedy z mého dnešního pohledu. Raději však nebudu spoilerovat. Třeba bude váš pohled na věc úplně jiný. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letadlem jsem zatím nikdy neletěla, ale když vidím, co se tam courá po křídlech, tak jsem i ráda. To zjevení za okýnkem letadla mi připomnělo pouťovou opici na gumě z mého dětství (netuším proč). A to je na tenhle díl přece jen málo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové Donnerovské, scénář přitažený za paruku natolik, že to spíše působí jako další díl komedie o Supermanovi. Jediný rozdíl je v tom, že tady ten létající pán má na sobě kožich, takže nevypadá jako transvestita Superman. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Opice po křídle šumuje, Serling mi hlavu gumuje." Chlupatej kostým, odulé pysky a neandrtálské rysy obličeje, při demontáži letadla šikovnej jako šimpanz... Co to je?! Coby bývalý parašutista (131 seskoků v Aeroklubu Šumperk) i pravidelný cestující letadlem ve 20.000 stopách (zejména na trase Ruzyně - Heathrow), navíc t.č. zcela duševně zdráv, nemohu jinak, než odborně zhodnotit tento díl Zóny slovy: Děsná opičárna! :-)) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muž cestuje letadlem a uvidí několikrát během letu na křídle muže s jakousi bubáckou maskou a kostýmem medvídka. Bububu, milí diváci! Ponechávám stranou, že někdo z pasažérů se dostal do letadla s nápadně viditelnou pistolí u opasku, stejně mi z toho vychází trapný laciný horor s primitivním scénářem, který se snaží brát vážně i tam, kde už na první pohled spíše působí dojmem nechtěné srandy. Oproti zvyšným 30ti dílům TZ, kterém jsem doposud viděl a z nichž řada skutečně zaváněla nadčasovou genialitou, mi tohle připadá jako z úplně jiného světa. Richard Donner nikdy nebyl režisérem pro mě, legendárního Supermana jsem od něj snesl jedině díky Genu Hackmanovi v postavě vtipného záporáka a tento Donnerův příspěvek do TV fenoménu The Twilight Zone si vykračuje téměř úplně stejnou cestou naivní prvoplánové divácké senzace bez kouska invence, vtipu či hloubky. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, kdy znáte dokonale nějakých cca 200 epizod Simpsonů, a pak se dostanete ke zdroji, jež odkazuje na jednu z nich.... ;-) A to navíc jeden z vašich nejoblíbenějších (čarodějnických) dílů vůbec..! Labůůůžo!! :-D ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když ti dojde, že ta parodie v Simpsnech byla po všech stránkách lepší jak originál :D A to nepřeháním, protože ta byla o tom samém, příšera v ní byla fakt příšera a navíc pobavila a měla i pořádný závěr. Tohle je skvělé a neskutečně atmosférické - do doby, něž se tam objevila ta příšera. Pak je vidět, jak strašně ta epizoda zestárla, v současnosti fakt nemůže působit jinak než směšně a i ten scénář je celkem natvrdlý. Je mi jasné, o co se snaží, ale nefunguje mu to a celou situaci hlavní hrdina mohl řešit úplně jinak... Ale kvůli Shatnerovi tomu míň jak tři hvězdy dát prostě nemůžu. Slabé 3* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to jen kvůli Williamu Shatnerovi a byl jsem příjemně překvapen. Námět je vynikající a atmosféra hutná, podporovaná skvělou hudbou a úhly kamery. Richard Donner se ve své práci vyznal. Malou vadou na kráse je, že scénář zarytě ignoroval jednoduché řešení situace. Přitom se přímo nabízelo a postavy ho minimálně jednou zmínily. ()

Reklama

Reklama