Reklama

Reklama

Tajný život krav - Divoká srdce

(TV film)
  • Česko Tajný život krav – Touha v srdci (festivalový název) (více)
Německo, 2018, 45 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Herbert Ostwald

Obsahy(1)

Krávy jsou obecně považované za milé a přátelské. Na první pohled by se mohlo zdát, že jejich život dobře známe. Ale je toho tolik, co o nich nevíme... Většina z nás si myslí, že o kravách víme všechno: postávají na polích. Přežvykují trávu, co chvíli zabučí a samozřejmě dávají mléko. Jsou typickým symbolem zemědělství a venkovské krajiny, někteří je dokonce vidí jako symbol klidu a míru. Jenže krávy jsou mnohem víc než jen to. Všeobecně jsou brány jako mírumilovné, pokojné a trošičku hloupé. Ovšem to je chyba. Protože každá kráva má svou vlastní osobnost. Krávy jsou citlivé, umí se učit nové věci a jsou vcelku společensky založené. A taky se umí docela dobře bránit. Snímek je vyšperkovaný okouzlujícími záběry pořízenými z nečekaných úhlů a zábavným, neobvyklým a vzrušujícím způsobem odhaluje poněkud nečekané momenty ze života krav. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to sice opakování předchozího dílu z jiné farmy, je to stejná idyla, kde odvrácení strana není ukázaná, ale hlavně to ukazuje, že krávy jsou nám stejně exotické jako třeba žirafy, i na ně ostatně stejně jako afričtí klubáci usedají pro změnu špačci, aby hodovali na hmyzu, který krávy obtěžuje.. Nechápala jsem ostatně už předtím, proč slovo v češtině získalo hanlivou příchuť a užívá se jako nadávka. Zde víc momentů stojí za bližší seznámení. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Není to trochu banální na dokumentární film? Prý zdivočelé krávy Herman Majer chované výhradně na maso. Mléko ho nezajímá. Snažil jsem se najít na síti, co se stane, když se kráva nepodojí? Nenašel jsem. Od svých předků jsem ale slýchal, že kráva zoufale bučí, když ji "tíží" mléko. Prosím nějakého chovatele, zda by mi to nevysvětlil? ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama