Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový název)
  • Rusko Avanpost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Totální blbost. Po příběhový stránce. Po logický stránce. Jeden ze dvou hlavních hrdinů šíleně nesympatickej (čili špatně obsazenej). Na obě krasavice se hezky kouká, obzvlášť, když jedna z bůhvíjakýho důvodu chodí na rande oblečená jako štětka, ale do herecký polohy moc silně dotlačený režisérem asi nebyly. Ale ty ruský rubly jsou ve filmu poznat, spousta vizuálních efektů je povedená (a spousta zase ne), a z nějakýho důvodu se tvůrcům podařilo přitáhnout k projektu i Mika Shinodu, kterej pro film složil jeden song. A to byl pro mě důvod, proč jsem se na ruskej film podíval, a ke svýmu ohromnýmu překvapení si tuhle bejkárnu s totálně ujetým finále na ty čtyři hvězdy fakt užil. Nevím proč. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže po tom menším nadšení ze Sputniku jsem dostal ruský pokus o blockbuster, který na mě zapůsobil, no... jako většina blockbusterů. Hodně akce, nesmyslně dlouhá délka, slabý děj, většinu času docela nuda. Teda, ten děj se snaží působit chytře, ale stejně to je dost divně podané, v pár chvílích i nepřehledně. Třeba ten plán mimozemšťanů mi přišel hodně divný. Sice to má dobrou kameru a na Rusko to vypadá dobře i vizuálně, při všech těch akčních scénách taktéž, ale jinak je Avanpost moc dlouhý a nudný. A jeho konec už jsem vůbec nepobral. SPOILER Proč ty děti nechaly žít? Nebo se zalekli toho, že by zabili děti a tím pádem udělali fatální chybu a uvědomili si, že teď stejně zemřou? Nebo je ta děcka považovaly za rodiče? KONEC SPOILERU Fakt nevím. 2* ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický sci-fi na ruský spôsob, ktoré čerpá z viacerých známejších filmov zo západu. Ambiciózny film s určite nemalým rozpočtom, ktorý vo výsledku je fiaskom. Chaotický príbeh, ploché herecké výkony postrácajúce skutočne dominantnú a charizmatickú postavu (ani ten mimozemšťan s holou hlavou a bez pusy nie je tak dominantný, aký by mal byť), slabučká réžia a v danej forme zbytočný viac ako dvojhodinový pasáž. Film ako tak zachraňujú celkom slušné PC efekty. Ale (už dávno) vieme dávno, len toto že pre úspech nestačí. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Military sci-fi moc není, takže jsem vděčný za každou alespoň trochu kvalitní. Avanpost se k nim určitě řadí, protože disponuje slušnou akcí, neurážejícími efekty a napínavým dějem. Moskva vypadá jako z Blade Runnera, přestřelky jako ze zombie filmů a SPECNAZ budoucnosti působí velice schopně. Škoda jen té ujeté mytologie. Chtělo se to víc držet při zemi a trochu prostříhat přehnanou stopáž, a možná bych si upravoval svou soukromou top 20 military sci-fi. Jak říkám, moc jich není. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Váhám, jestli to bude guilty pleasure nebo opravdu povedené ruské scífko z blízké budoucnosti. Protože mi tam mraky věcí bylo opravdu na výši a povedených, třeba robo pes od Boston Dynamics nebo exoskeletony. Vůbec, jestli má někdo rád military scifi, tak si užije. Jinak to dějově plácá páté přes deváté, občas povedeně, občas ne. Ale jedno je jasné, je to určitě povedenější, než Prometheus který to hlavně ke konci hodně vykrádá. Asi bych se o tom s nikým do krve nehádal, ale užil jsem si to. 8/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Ústřední píseň k filmu s názvem „Fine“ napsal a nazpíval rapper a člen kapely Linkin Park Mike Shinoda. (NiWi)
  • Filmaři používali skutečné vojenské vybavení. (Leopard105)
  • Asi 70 % filmu je vytvořeno pomocí počítačové grafiky. (Leopard105)

Reklama

Reklama