Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

dO_od 

všechny recenze uživatele

#41 V podstatě ta stejná japonská hrůza stejně jako seriál (a další dvě pokračování), ale i tak mě to jak malého donutilo k vypůjčení VHSky alespoň 3x za prázdniny. Tenkrát mě ten film prostě bavil, na to musím přihlédnout. Obzvláště v době, kdy se na nás chrlí mnohem větší srajdy než (většinou) neškodní mazlíci se super schopnostma, kteří proti sobě občas bojují za doprovodu infantilních hlášek, které jsou tak naivní až jsou vlastně docela vtipné. Žádná převratná animace, žádný poutavý příběh, ale také žádná obscurní zvrácenost, která by lidem působila nemalé žaludeční problémy - pokemoních 30%. ()

záplata 

všechny recenze uživatele

když běželi v televizi nova pokémoni ohromilo to snad celé čechy i mě samozřejmě bylo v dobu cca když jsem chodil do 2-3. třídy letěla mánie sbírali jsme kartičky a kapesní monstra nás ohromě zbláznila ten seriál z roku 98 snad sledovaly celé čechy, ale to ještě nic není když jsem se já jeden z největších nadšenců pokemonu třídy dověděl o prvním filmu pokemon tak jsem neváhal a běžel ihned do kina film mě fascinoval dnes už bych samozřejmě neda 5, ale tenkrát bych to viděl navíc než je5 bodů ,ale co dříve se mi to líbila tak dám tolik nakolik se mi to líbilo tenkrát. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokémon je moje láska, která umře až se mou na smrtelné posteli (možná mě srazí vlak, přejede auto, spadne se mnou letadlo, sežere mě žralok, nebo dostanu infarkt ze zdejšího hodnocení, no prostě dokud neumřu, budu je milovat :o) Takže můj první zhlédnutý film s Pokémony neskončil jinak než, že se moje láska více prohloubila :o) Přiznám se bez týrání a beze studu, já tu žlutou potvoru, co dělá Pika-pika miluji i ty ostatní zrůdičky, kvůli kterým dokáži vyloudit slzičky, tak jako ony pro Ashe :o) A díky ty příšerce Mňu si snad i oblíbím růžovou :o) Rakeťáci zase mizí ze scény :o) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem si po těch letech střihnout opakování a tenhle téměř celovečerní film byl ideální volbou. Když si vzpomenu jak dlouho jsem kvůli tomuhle nesmyslu kdysi trávil brzká rána u televize, tak je mi zle. Zjistil jsem, že i po těch letech si pamatuji jména téměř všech tamějších nestvůr. Bohužel, se mi film nelíbil ani trošičku. Nevím, zda jsem na to příliš starý, nebo příliš chytrý, ale nic tak blbého jsem nějakou chvíli na poli animovaných filmů neviděl. Příběh je naprosto debilní. Hrozně mi vadilo účinkování kokota Mewtwo, který ostatní likvidoval myšlenkami a byl tak zcela nepřemožitelný. Samozřejmě mu nakonec síla přátelství Ashe a Pikachua obměkčila jeho geneticky vytvořené srdíčko. A o tom je vlastně celý snímek. V samém závěru si pokemoni dokonce hromadně popláčou. Film není dlouhý, přesto jsem asi v polovině kvalitně usnul. Rád bych v sobě vybudil nějakou nostalgii a napálil sem alespoň nějaké hvězdy, ale nezmohu se na víc, než na suché konstatování, že jestli tohle není odpad, tak už téměř nic. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento počin hledal a konečně našel. Nemůžu si pomoct, ale Pokémon je prostě moje srdcovka. Ať už mi je "náct" nebo "cet", pořád mě to baví a udrží u obrazovky, o čemž jsem se přesvědčil již po několikáté zopakovaným zhlédnutím původních seriálových dílů (pozn.: pouze těch základních, než se počet Pokémonů nesmyslně navýšil na několik set). Na tomto filmu je zajímavé, že Pokémon poprvé mluví, místo aby hekal nebo v nekonečných smyčkách opakoval své jméno. I když to není mluva jako taková (neotevírá ústa), připomíná to spíše hlas z podvědomí. Co se týče "filmovosti", tak si snímek nevede vůbec špatně. Mewtwo a jeho hledání sama sebe, důvodu bytí a stvoření, a závěrečné uvědomění s poselstvím. Zajímavý a neodfláknutý děj. Začátek, který nás uvede do děje a posléze do něj samozřejmě zamotá i partičku našich známých hrdinů. Nesmí chybět ani dvojka Rakeťáků s Meowthem, kteří už mě ale nebaví tak, jako když jsem byl malý (stejně, jako mě teď nebaví ani v seriálu, jejich party jednoduše přetáčím). A ten happy end? No skoro i SLZIČKA ukápla :)). U mě spokojenost a považuji to za velice povedený film s pěkným soundtrackem doplňující seriálová dobrodružství našich pokémonových hrdinů. Dávám 3* plus 1* za ty odpady od lidí, kteří tento film beztak ani neviděli. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)

Reklama

Reklama