Reklama

Reklama

After Midnight

  • USA Something Else (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barlow je zapadákov na konci sveta, z ktorého však Hank (Jeremy Gardner), neplánuje odísť. Má tu všetko, čo potrebuje k životu a k šťastiu. Svoju frajerku Abby (Brea Grant), svoj bar, veľký barák uprostred lesa a kamošov, s ktorými chodí na poľovačku. Abby to ale vidí úplne inak. Už desať rokov je vo vzťahu, ktorý, zdá sa, nikam nesmeruje. Iné kamarátky už dávno majú rodiny a deti. Jedného rána zmizne a jediné, čo po nej zostane, je odkaz napísaný fixou na chladničke, že sa čoskoro vráti. Zatiaľ čo dni plynú a Hank čaká na Abby, neznáme monštrum ho chodí vždy po polnoci strašiť k dverám jeho rozpadajúceho sa baráku. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vlastník baru je stalkován záhadným monstrem. Nakonec Je to jednak sladké romantické drama pocházející ze skutečného života a jednak napětí z neznámého monstra.Po "After Midnight," on i publikum si říkají jestli je skutečná láska mytická. Film vykolejí pomalu ale jistě. Je to podivný hybrid vznešených záměrů. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nenápadně vyhlížející malý filmeček, jenž je ve skutečnosti skvěle napsaným, bravurně zahraným a pevnou rukou režírovaným klenotem. Jeden z režisérů v něm ztvárnil hlavní roli muže, jenž se snaží sám v prázdném domě popasovat s nedávným zmizením své partnerky a také s neznámým monstrem, každou noc škrábajícím na dveře, které může být skutečné, nebo může být i zhmotněním jeho smutku a strachu. Pravidelné střídání dvou vypravěčských poloh, odvíjející se od střídání dnů a nocí, kombinuje romantické drama s výrazným hororovým prvkem, jenž slouží jako metafora pro úzkost z potenciálního konce vztahu, a staví na motivu nejistoty i na realistických, opravdově působících a ze života odkoukaných situacích. Začátek se rozjíždí velmi pozvolna, pak však konzistentně gradující příběh čím dál víc rozvíjí své kvality a uchvacuje dlouhými dialogovými sekvencemi i famózním, emocionálně silným závěrem. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zpočátku skvělé a dokonce i dost napínavé. Byly zde velice povedené a vcelku vtipné rozhovory, skoro jako z Tarantinových filmů. Bohužel však to, co tvůrci pečlivě budovali zničili v samotném závěru. Nejsem si jist, jestli to bylo celé myšleno jen jako vtip, ale v tom případě jsem ho asi nepochopil a konec se mi tak ani trochu nelíbil. 53% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kua,horor? Kde? Tohle je prostě pokus o nízkorozpočtovou romanťárnu stylu Hank miluje Abby, Abby odejde, Hankovi něco v noci chodí škrábat na dveře, Hank se opije s místním Jankem Vyskočem, SPOILER SPOILER Abby se vrátí a Hank zabije děsy v sobě a může se konat svatba. Jako fakt? Ani té přírody tam moc není a napínavé je to asi jako hodina vyučování občanské výchovy na základní škole. Fuj! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, správne, horor to nie je. Na druhej strane sa tu ale smerom k záveru objaví jedna ľakačka, pri ktorej som skoro vyskočil na plafón. Som rád, že sa nejaký chlapík rozhodol nakrútiť film o tom, ako prežíva neskorý tridsiatnik rozchod so ženou svojho života. Alkohol, nočné mory, strata chlapského statusu. My v rokoch samozrejme vieme, že chlapi takéto situácie zvládajú asi horšie než ženy a pri opätovnom stretnutí s ex nie je hrdina sa s ňou schopný baviť bez toho, aby si neodpíjal z piva. Metafora v podobe monštra nie je úplne najšťastnejšia, ale napríklad tie dvere v tomto smere fungovali skvele. Každopádne ide o hustú indie amatérsku záležitosť, takže treba vedieť, do čoho idete. Len škoda, že hlavný hrdina je už na pohľad tak nesympatický. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama