Reklama

Reklama

Ovečky Boží

(seriál)
  • Austrálie Lambs of God
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Seriál vypráví ponurý gotický příběh tří výstředních jeptišek, které od sebe dělí věkový rozdíl celé jedné generace. Jejich život v klášteře na odlehlém ostrově naruší příchod nevítaného hosta Otce Ignáce, který jejich svět navždy změní. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, i když ne beze zbytku: Ignácovo znehybnění je jak vystřižené z Misery, vyprávění "pohádek nepohádek" připomíná závěrečné díly Harryho Pottera. Uznání zaslouží Essie Davis - při srovnání s její Phryne Fischerovou jsem těžko hledala styčné body, abych si ověřila, že jde o tutéž herečku. A to úžasné prostředí! Nevím, nakolik divokost přírody a ponurost kláštera odpovídá skutečnosti - filmaři dokáží leccos - ale ostrovní záběry i výběr architektonicky podivného kostela z pevniny mě nadchnuly. Hodnocení poněkud srážejí některé momenty ze závěrečného dílu. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by to nešlo, soudruzi!!! Jen jeden jediný černoch, a to ještě jen jako vedlejší postava, která během seriálu ani jednou nepromluví??? Ani jeden transgender, dokonce ani obyčejná lesba nebo gay??? Zato pořád samé kříže a křesťanství. Koho z dnešních pokrokových lidí to zajímá? Kde je nějaké varování před zkázou zemského klimatu? A kde jsou naši přátelé muslimové???? - - - - - - - Skvělé a pocitově velmi hluboké drama, pro mě letos nejlepší miniseriál, jaký jsem viděl. Opravdu boží. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Australská bizarnost. 1) Ze zpočátku velmi bizarního mysteriózního děje s náboženským přesahem se vyvinul příběh o bláznivých jeptiškách._____ 2) Zajímavé detaily spolu se zřejmou zálibou tvůrců v excesivních emocích mě zpočátku zaujaly, ale postupně nastoupilo rozmrzení nad neuspokojivým vývojem děje. Čím blíže konci, tím větší rozmrzelost._____ 3) Pokud jde o zmíněný řád svaté Anežky, nejspíš jde o svatou Anežku Římskou (zde nebo zde)._____ 4) 32letý zajímavý Sam Reid (kněz Ignác) v tom ženském běsnění působil jako krůpěj vody sladké. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lambs of God je výborná malosérie, u které mě překvapilo, že ji tvůrci situovali na anglické útesy, ale přitom za ní stojí štáb z Austrálie a navíc se točilo u Tasmánie. Co Vám budu povídat, po shlédnutí jsem okamžitě hledal, kde se takové lokace nachází. Byla radost na ně pohledět a v kombinaci s církví, jedním zapomenutým ženským řádem a krásným historickým klášterem nemají pražádnou chybu. Jediná vada na kráse je asi závěr, který to trošku přetáhl víc, než by musel. Respektive jsou tam určitý momenty, který s příběhem zachází až za hranici. Konec mi to ale víceméně vynahradil, i když uznávám, že někomu by mohl hodně vadit. Mně se tahle mysteriózní kombinace líbila a divím se, že takových námětů není zfilmovaných víc. Super! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní minisérie, obsahově nadupaná, parádně napsaná, zrežírovaná i zahraná. A hlavně originální. Mixuje všemožné žánry - od dramatu, přes mysteriozní thriller, až po ponurý skoro až horor. A tu a tam ani nezapomíná být absurdně vtipná. Hlavně je to ale celé nenatahované a i přes dost velkou nepředvídatelnost a nejednoznačnost vedené do jasně určeného, i když možná malilinko přestřelenějšího konce, než by bylo třeba. Je to celé sice mega divné, ale je to originální a hlavně díky již zmíněné nepředvídatelnosti neskutečně zábavné. Hodně svěží vítr mezi současnými sériemi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Vonkajšie zábery sa natáčali na ostrove Stack, Minnamurra v Novom Južnom Walese. Vnútro celého komplexu bolo vybudované v austrálskych štúdiach. (Scraffy)

Reklama

Reklama